Slut

.
Jag är slut. Det bultar och är stelt i min nacke, är det en tjurnacke på G? Hoppas inte. Jag har burit hem en skittung julklapp (jag gissar 8 kg) från stan, det är ju bara lite uppförsbacke o tar inte mer än 25 minuter, dessutom snöar det lapphandskar o är minus 9 grader, det gick (INTE) som en dans.
.
Nu ska jag pilla med mina inköp o så. Eller stretcha för resten av kvällen så nacken blir sitt forna jag.
.

Köpa köpa

.
Idag ska jag gå på stan o köpa lite julisar. Jag har helt klart för mig vad jag ska köpa. Problemet är vad jag ska köpa till mig själv. Jag ska köpa något fint att ha på mig på jul o glöggfikan o dagen efter jul o typ varje dag känns det som. Vi får la se. Det ska iaf matcha med mina julstrumpbyxor.
.
.

Vinter

.
Jag förstår egentligen inte varför, men varje dag som det är riktigt kallt blir jag förvånad över hur kallt det är. Jag bor med andra ord kvar i mjölkglaset, och har passat på att måla mina naglar i en matchande färg.
.
.
.

Jul bara jul

.
Idag är det 1a advent o jag firar med att ge er en timme med mina bästa jullåtar, klicka på bilden och njut!
.
.

Kära tomten

.
Mina föräldrar ringde tidigare idag o bad mig maila över en önskelista till jul. Barnet i mig vill skriva ett brev till tomten, inte skicka ett mail till päronen. Den vuxna i mig vill säga som Alfons Åbergs pappa "allt jag önskar mig är snälla barn", dock har jag inga barn (och det är definitivt inget jag i framtiden vill ha av mina föräldrar!).
.
Nu är fallet att jag är 22 år och därmed varken barn eller vuxen, alltså inget brev till tomten och inga snälla barn.
.
Äch vet ni mamma o pappa, jag tror jag önskar att lite fler länder blev demokratier, kan ni fixa det?
.
.

Glöm aldrig det

.
.

Huvudet

.
Efter mycket om o men o konstigheter är ny min header på plats! Hurra! (Jag firar med att klippa in den tre ggr i det här inlägget).
.
.
.
.

Simmar dikten

.
Nu har jag simmat, nu är jag ren
Jag är trött i armar o ben
Fram i vattnet jag for som en pil
Snart ska jag sova men först lite fil
.
För dig som inte fattar vad jag pratar (förlåt, jag menar diktar) om så läs inlägget innan!
.

Plurret

.
Jag tänkte åka o kvälls-simma nu. Jag föreställer mig en lugn stund där jag kan tänka på mitt o avsluta med bastu o hårinpackning. Risken finns att det blir halkigt o kallt på vägen dit, klor i ögonen o flåsiga simtag, o istappar i håret på vägen hem. Vi får se.
.
O appropå bad så längtar jag till sommaren då man kan bada i svenska sjöar.
.
.

Mjölk

.
Senaste dagarna har jag flyttat, numera bor jag i ett glas mjölk med lite bomull på, såhär ser det ut här:
.
.
.

Snabb mat

.
.
Tärna aubergine, stek först i torr panna, tillsätt sedan vitlök, olivolja och salt, stek länge.
Koka pasta, blanda i röd pesto.
Blanda allt och njut.
.
Denna maträtt är:
Vegetarisk
Vegansk (om man använder en pesto utan ost, eller byter ut peston mot extra aubergine eller fler grönsaker)
Laktosfri
Glutenfri blir den med rätt pasta.
.

Jag finns för mig själv

.
Igår kände jag mig trött på min egen hysteri att finnas genom andra, så jag tog en dag utan internet och onödigt telefonanvändande (jag är mästare på att smsa) och bara fanns för mig själv. Jag gjorde inget fotavtryck i någon annans liv (förutom på kvällen). Det kanske låter simpelt, men jag lovar att det är svårt att bara lyssna på sig själv. Men när man kommit över tröskeln då det bara känns jobbigt kan jag garantera att det är riktigt skönt.
.
Jag började dagen med att sova i 14 timmar, sen promenerade jag, läste tidningar, duschade ofärskämmt länge och mysfikade med mig själv. Sen på kvällen ville jag träffa folk, så istället för att sitta på facebook träffade jag lite kompisar i det verkliga rummet. Avslutningsvis drack jag o Ch varm choklad i sängen.
.
.
Ps. Här är mina nya, fina sängkläder som jag pratade om förut.

Yta

.
Såhär ser jag ut, oftast inte lika finslipad (förlåt Ch, jag klippt bort dig pga. egoistiska skäl).
.
.

Örebro

.
I helgen ska jag till Örebro för att bl.a. gå på dop. I somras var jag där för första gången sen jag var liten, här är de obligatoriska turistbilderna på Örebro slott och Svampen (deras vattentorn).
.
.
.

The Lablewriter

.
Idag köpte jag äntligen en Dymo Lablewriter, jag ska märka upp allt jag äger och har!
.
.
.

Ljusprommenaden

.
Ljuspromenaden i Uppsala är av varierande kvalité, men vissa inslag var riktigt bra! Fiskarna som hänger över ån är gjorda av dagisbarn (med hjälp av fröknar kan jag tro) av återvunnet material. Heja Uppsala stad och kommun som hittar på sånnt kul!
.
.
.

Väx aldrig upp

.
Igår kväll när jag borstade tänderna satt jag som en liten boll på skrivbordsstolen mitt i rummet o Christian snurrade mig runt, runt. Jag kunde inte avgöra om det var mest roligt eller om jag mest mådde illa, som ett barn.
.

Eller

.
Eller föreställde det snö på Carolina Rediviva?
.

Kalejdoskop

.
Jag hittade en bild från Allt ljus på Uppsala från 2008, då Carolina Rediviva ljusattes med mönstren som liknade mönstrena i ett kalejdoskop. På onsdag ska jag gå på det här årets Allt ljus på Uppsala utställning med min familj, kul!
.
.

Men

.
Jag är inte mycket för Idol, men det här var så himla bra, jag gillar särskillt Linnéas röst!
.

.

Grönska

.
Såhär års får man glädjas åt det lilla när det kommer till växtlighet. Låt dig inspireras av de här två bilderna. (Tyvärr hittade jag de på datorn, så jag vet inte var de kommer från, mycket oproffsigt).
.
.
.

Låt dig förundras

.
Jag har på flera bloggar sett en bild på flera halsband av varianten som syns på bild 1. När jag gick in på hemsidan tappade jag hakan. Låt dig förundras.
.
.
.
.
.
Bonadrag

Juldjävulen

.
Juldjävulen har tagit min själ, redan nu.
Det började igår då kom jag hem från ikea (skulle som vanligt egentligen bara köpa ljus) med nytt bäddset, en julstjärna o lite smått o gott. Men det var när jag väl kommit hem som han (juldjävulen) verkligen tog mig.
Jag har bytt gardiner (från purpurfärgade till vita), bäddat med mitt nya, lite juliga (ljuvliga) bäddset o satt upp adventsstjärnan (vit), mitt rum har bytt färgskala från jordtoner med puderrosa o lila till vitt o grått med lite röda detaljer. Jag har även gjort en jullista på spotify. Sen ringde jag hit min pojkvän som köpte med sig glögg. Sa jag att juldjävulen har tagit min själ?!
.
blossablossablossablossablossablossablossablossa
.
Ps. Det kändes underbart.
.

Svalt

.
Min kompis från norrland retar mig för att jag en gång sa att det var svalt ute, hon korrigerade mig o sa att det var svinkallt. Hur som helst är det svalt/svinkallt idag, jag ska ge mig ut nu!
.
.

Typiskt

.
Det är så typiskt att jag ringer min pappa för o gratulera på fars dag idag. Bättre lycka om en vecka, och som mamma påpekade, nu har jag ju övat.
.

The shit is bananas

.
.

Huvudpersonen

.
Förlåt mig, jag måste ha gömt bort att presentera bloggens huvudperson! Jag har valt att presentera mig själv (det är alltså jag som är huvudpersonen) genom att svara på tio frågor. Så:
.
När är du född?
Jag är född i oktober 1988.
.
Vilken är din favoritfärg?
När jag var liten och frågade min mamma vad hennes favoritfärg var sa hon alltid att det berodde på vad saken gällde. Då kunde jag inte förstå varför det var viktigt men det gör jag nu.
Min senaste favoritfärg på kläder är nog gröt-färgat (grå-beige). Små saker utan sammanhang får gärna vara gula och väggar får gärna vara ljusgrå.
.
Vad skulle du klä ut sig till om det var maskerad?
Kanske leopard så mina leopardstrumpbyxor kommer till användning. Tidigare har jag klätt ut mig till Teskedsgumman och kyckling.
.
Hur skulle en perfekt dag se ut?
Oj, en perfekt dag kan se ut på många sätt, men viktiga ingredienser är att jag är utvilad, god mat och någon eller några av mina nära och kära. Om det sen blir en utekväll, en sommardag i skärgården eller en lång höstfika har inte så stor betydelse. Diplomatiskt svar va?
.
Vilka är dina tre största intressen?
Umgås, pyssla och laga mat.
.
Vad har du för temperament?
Jag är för det mesta lugn, men ibland blir jag lite full i fan o hittar på saker o ibland blir jag förbannad, jag gråter ganska lätt. Hmm... Mänsklig antar jag.
.
Vad har du gjort idag?
Idag har jag fikat med min pojkvän och två kompisar, jag åt smörgåstårta och drack kaffe. Sen gick jag på stan med en av kompisarna, vi fastnade speciellt för en Dymo labelwriter på Granit. Sen på kvällen har jag umgåtts med min bror som inte bor alltför långt från mig, vi bakade ut ett Pizza-kit.
.
Om du var fast med en person i en hiss och var tvungen att släppa dig, skulle du hellre släppa en tyst men stinkande eller en högljudd men luktfri?
Haha! En högljudd och luktfri. Hoppas jag står där med någon jag kan skratta med.
.
Vad använder du för schampo och balsam?
Först och främst måste jag nämna att jag har lockigt hår, och alla lockiga hår är torra. Så jag använder ett oljebaserat schampo (vet inte vad det heter), sen har jag inpackning istället för balsam, från Aussie.
.
Prenumererar du på någon tidning?
Ja, trotts min unga ålder så prenumererar jag på Hus & Hem, jag är nämligen svag för inredning och vackra saker. Jag har även tillgång till både DN och SVD.
.

Yatzy

.
Yatzy kan vara världens mest beroendeframkallande spel, och det bästa/värsta är att man kan spela med sig själv!
.
.

Senaste tiden

.
På senaste tiden har jag hunnit fylla år och det har regnat en hel del. Eftersom att jag fick Pennan i nästan av Jan Stenmark i födelsedagspresent passar den här bilden utmärkt till inlägget i dubbel bemärkelse.
.
.

RSS 2.0