för gott

.
Säsongens craving, fil med lite socker, kiwibitar, skivad banan o frysta hallon. Det är bara för gott!
.
.

Karaoke

.
I lördags på ålandsbåten så sjöngs det karaoke, dock inte av mig (karaoke kräver en betydligt högre grad av fylla). Vi började iallafall diskutera vilken låt man skulle valt. Hittills i mitt liv har jag sjungit Abba-SOS och Toto-Africa på karaoke. Jag skulle nog valt Prince-Kiss, min bror skulle valt Queen-bohemian rhapsody, om man inte hört honom sjunga förstår man inte hur kul det är!
.
.
.

Statusuppdatering

.
Idag har jag så in i helvete ont i huvudet. Jag har legat däckad fram till halv två. Nu är jag vaken o lider. Skitdag...
.
.

Premiärinlägget

.

Nu ska jag ge den nya kategorin ett ärligt försök. Här kommer en textsnutt, och förhoppningsvis updaterar jag denna kategori minst en gång i veckan (privat mål). Jag hittade till Apan via Lady Dahmer, och hon (Apan alltså) för en diskussion om huruvida klackskor är kvinnoförtryck eller inte. Här kommer min tanke på ämnet (lämna gärna dina tankar kring det).

.

Jag kan bli så jävla provocerad av att det inte är okej att göra sig fin för sig själv. Om jag tar på mig klackskor, rakar benen, sminkar mig eller på annat sätt gör mig fin så gör jag det för mig. Jag vill ha credd från mitt sällskap för att jag gjort mig fin, för gud vet att det är en jävla vetenskap att måla en snygg eyeliner, eller att gå i klackar utan att likna en kamel. Däremot så har kvinnor historiskt sett gjort sig vackra för män, bland annat genom att bära klackskor. (Så jag kanske inte borde vara så bestämd i min åsikt?). Nåja, åter till frågan om klackskor är kvinnoförtryck. Jag tror att det blir till förtryck när man tar det för givet, när det blir ett krav och en norm. Jag vill som sagt ha credd när jag anstränger mig, och det gäller inte bara yta, utan mycket inom kvinnokultur.

.

 


Låt min presentera...

.
Jag har anteckningar i telefonen o i ett block vid datorn, där skriver jag ofta upp mer komplexa tankar än de jag kläcker här på bloggen, eller ska jag säga kläckte? I syfte att bli bättre på att argumentera och skriva längre texter skapar jag nu en ny kategori. Updateras inom kort!
.
.

Statusuppdatering

.
Igår var jag på Ålandskryssning, vi hörs en annan dag. Tack och godnatt.
.
.

Hjälp mig

.
Jag vill ju som sagt ha ljusrosa väggar i sovrummet. Men efter att ha varit på byggaffären inser jag hur svårt det är att välja kulör, och jag börjar nästan känna tvivel.
.
Jag vill ha ljusrosa, varma väggar, dock inte aprikosa. Möblerna i tygerna kommer vara i vytt, grått och svart med lite hårda detaljer (typ zink). Jag vill alltså inte ha baby-rosa, utan rosa som en varm, ljus färg.
.
Detta är svårt, så nu ber jag er om hjälp. Säg någonting om rosa väggar!! tips, åsikter, hat, uppmuntar, någonting!
.
.
.
.
.
De två översta bilderna är google-resultat, bild tre är från hemnet o den nedersta bilden är från UBCs vardagsrum.
.

Statusuppdatering

.
Jag sitter o pillar med en didaktisk analys (vad, hur, varför?!) på ett bibliotek i närheten av mina föräldrar. Fantastiskt vad ett litet miljöombyte kan göra. Såhär ser jag ut när jag sitter här:
.
.

Stockholm

.
Jag tror att det blir Stockholm snart, typ om två timmar. Träffa syskon o föräldrar, åka till världsbästa erikshjälpen o få tiden att gå tills tillträdet (det är typ allt jag tänker på!).
.
.
Men gud så fin bild, undra vart den kommer från.
.

Tilltalande

.
Jag har köpstopp på kläder ett tag nu. Vilket iof är bra, för såhär års köper jag lätt sommarkläder som sen när temperaturen kommer ändå känns gamla. MEN! Den här klänningen tilltalar mig som bara fan. färgen, längden, ärmarna...
.
.
Ps. Den är från Asos.
.

Färgval

.
Jag vill ha en neutral ljusgrå väggfärg och en ljust varm rosa färg. Kanske Duva (eller är den för mörk?) eller Fjäder (för grön?) och tyll (för ljus?) romans (för sval?) eller balett (för gul?).
.
.

Statusuppdatering

.
.

meds vs mustard

.
Igår var jag o Ch på en liten loppisrunda. Jag köpte de här två små burkarna, o är en smula tveksam över vad det är för burkar... Först trodde jag att det var små pillerburkar, sen var det någon som sa senapsburkar. Är det någon som vet?
.
.
.

Life's good

.
Ljuva söndagsförmiddag, det är allt jag har att säga!
.
.

Mallgrodan

.
Idag hade jag min sista dag på praktiken, mycket kännslor! Jag fick också tillbaka anonyma utvärderingar av alla elever. Jag sväller av mallighet när jag ser det här fina resultatet:
.
.

Lyckans ostar

.
Alltså de här örhängena är ena lyckans ostar! Först överlevde dom en åktur i tvättmaskinen (de låg så tryggt o gosade i en jeansficka). Sen så tappade jag ner det ena i handfatet, men då hängde det sig i silen så jag kunde lyfta upp det igen.
.
.

Men oj!

.
Jag  är med lägenhet!
.
.

Lägenheter

.
Lägenhetsjakten tar aldrig slut, (har letat, eller ska jag säga jagat sen i maj). Detta är mitt senaste span. Ett dödsbo som bebotts av gamlingar som inte bryr sig om fuktskadad parkett o flagnad tapet, fantastisk planlösning och stor balkong. Även köket är fantastiskt, orört sen 58 då huset byggdes. Dock har det inte rutigt golv annat än på min teckning.
.
.

Mellis nr 2

.
Jag är så himla nöjd med mig själv! Idag gick jag själv till gymmet (första gången ever), och tränade som jag brukar, stretchade och gick hem. Som om det vore det mest naturliga att jag skulle vara där. Självförtroendet kommer smygandes. Väl hemma tog jag ännu ett mellis. Jag brukar inte äta tomater som frukt, men när plommontomaterna på Willys kostar 6 kr för 750 gr får man passa på.
.
.
Nom nom...
.
.

Mellis

.
Frysta hallon med mjölk o lite socker. Mumma!
.
.

Black swan

.
Igår festade jag och Ch loss på ett biobesök. Alltså den filmen! Jag har aldrig sett någon film gestalte psykisk ohälsa så likt min egen som den. Satt o ville kräkas i biosalongen. Detta till trotts så var det en otroligt bra film, välarbetad och mycket estetiskt tilltalande. När jag mår lite stabilare ska jag se den igen.
.
.
Ps. Se bara affichen, så himla fin!
.

Villor i norrland

.
Nej humöret är inte nämnvärt bättre, svajar till o från. Idag har jag kollat villor i norrland på hemnet. Prisklass mellan 50- o 300 000. Jag är på sånt humör där jag vill dona, skapa, lägga golv, måla fönsterlister o springa inomhus. Kolla bara:
.
.
.
.

Matchning

.
Vi får se vad lite miljöombyte gör för mitt bedrövliga humör som även fått en underton av ångest. Jag matchar gärna neccesär och tröja.
.
.

Optimist javisst

.
Idag kände jag att det var dags! Årets Conversepremiär. Ganska misslyckat/lite väl optimistiskt med tanke på slask-stormen som bröt ut när jag var på andra sidan stan.
.
.
.

Tre alster

.
En superrolig ritsida online, som jag hittade via en nyfunnen, inspirerande tjej. Förmiddagens tre alster: The shitkid, träd o vatten.
.
.
.
.

Jävla skithumör

.
Skithumöret håller i sig, som PMS men ingen PMS. På vissa affärer kan man köpa smågodis i hinkar, om något så är det vad som skulle kunna höja mitt humör. Nä jag tror jag ska gå ut på långprommis.
.
.

Vardag

.
Jag känner mig lite som ett vakum. Vardagen rullar på o tar mig inte med storm. Jag oroar mig lite för allt som komma skall, vardagen skaver lite, särskillt skaver några restdagar från min praktik. Jag köpte några påskliljor (lökar) som står i en kopp brevid sängen, en påminnelse om vart vi är påväg.
.
.
.

Ett förtydligande

.
Ang. mitt inlägg om internationella kvinnodagen. När jag läste det i efterhand insåg jag att det lät som värsta Stefan och Krister buskis, som en tvättäkta snusktant. Det jag menade var att skillnaden sitter i könen. Kvinnor behöver inte en dag, vi behöver (liksom männen) alla dagar.
.
.

Kvinnor

.
Imorse knäppte jag upp byxorna o frågade om Ch inte skulle gratulera mig, det gjorde han (GUD VAD PORRIGT, JAG MENAR ATT HAN GRATULERADE MIG ATT JAG VAR TJEJ, INGET ANNAT!). Dagen till ära har jag knåpat ihop denna bild.
.
.

TV-spel

.
TV-spel är vidrigt, jag blir mer arg än jag bli glad, o jag kan inte sluta! Mitt senaste beroende Super Mario world.
.
.

Dagens aktivitet

.
.
.

Skitungen och dam-mamman

.
Igår köpte jag en ny jacka. Den är lite lurvig (100% polyester) o ser ut att ha tillhört en fin dam. Jag leker att jag är skitungen som snott dam-mammas jacka. Den kostade bara 125 kr på Röda korset, så himla bra!
.
.

Kaffe på sängen

.
Imorse bjöds det på kaffe på sängen framför Vasaloppet, ännu en milstolpe närmare våren.
.
.

Skitsnack o GT

.
Dagen idag har gått i ett, o nu ska jag iväg o träffa en kompis för skitsnack o GT. Armbanden är från Marocko (såklart), o jag gillar dom, rejäla om man säger så.
.
.

Nagellack

.
Nu är det jag som går på date med Ch, pax för honom! Det jag ville visa var att jag hittade ett gammalt favoritlack, korallfärgat.
.
.

Dagens lunch

.
Enchiladas med köttfärs, massa bönor och ost. Serverat med paprika o min favoritdipp som jag äter lite nu och då, creme fraiche med thai sweet chili på, blanda inte!
.
.

From me to you

.
.

Stick

.
Mina damer och herrar, låt mig presentera... Pysslet! Det ska alltså bli en filt (eller halsduk beroende på tålamod och ekonomi) med fiskarmönster. Mönstret hittade jag i 101 nya idéer.
.
.
Som ni ser har jag stickat en liten "kant" runt om. O snart är det dags för den första randen!
.

Skål mamma!

.
När min mamma fyllde år förra helgen fick hon den här skålen av mig. Jag köpte den i Marocko, o såhär i efterhand kan jag inte förstå varför jag inte köpte en till mig själv också.
.
.

Pyssel

.
Igår dog jag av längtan att skapa, så jag tog bussen ner till stan o köpte garn (rim!). Bara så ni vet så ska det inte bli en tröja. Visar på bloggen när jag kommit en bit.
.
.
Ps. Det värker i bröstet av nostalgi när jag ser den här bilden, bästa Pippi.
.

Statusuppdatering

.
Idag var det sol, så jag o Ch gjorde en utflykt som slutade på en bänk i solen med dubbelmacka o kaffe. Livet är gött.
.

Saturday night fun

.
Jag har inte så mycket att säga, så jag visar två bilder från i lördags. Bild 1, dans dans. Bild 2, vad tjejer gör på toa.
.
.
.

Tröttmössan

.
Tisdagen den första mars, dagen då jag sov. Inte nog med att jag sov till elva i morse, sen höll jag på o somna i tandläkarstolen. Väl hemma tog jag en dusch o kröp ner i sängen. Så här sitter jag o är nyvaken. Frukost?
.
.

RSS 2.0