Datorhörna

.
Två av Rysskorna har fått en ny plats, på tapettavlan ovanför den stationära datorn. När jag ser dom säger jag ofta "tjeeeena tjejer" med nasal röst o fnissar, de är verkligen inga tjejer.
.
.
.

Blomster

.
Igår vad jag o Kristin på blomsterlandet o flanerade (i kanske 1, 1.5 timme, kände på allt, babblade o hade det gött). Jag köpte en liten fetblading, o en slingrig sak. Jag planterade dem i en betongkruka, o pimpade med musselskal. Men jag tror det blev lite väl shabby chic om man säger så.
.
.
.
Juste ja! Jag fick också lite sticklingar från diverse växter av Kristin. Alltså jag har inte särskillt gröna fingrar, så vi får se hur det här går!
.

Vissa dagar

.
Vissa dagar är man konstant hungrig. Igår åt jag för ett helt kompani, alla mål (plus extra mål) hela dagen. Inatt sov jag i tolv timmar. O idag är det vakum. Är det hösten? Är det halsen? Är det i mitt huvud?
.
.

sneakers

.
Jag är trött på att ha ont i fötterna (ankelboots, converse, stumma men ack så snygga skinnskor). Alltså jag går mycket, cyklar mycket. O många gånger handlar det inte om att ha snygga skor, ibland vill man ha sköna skor. Så ett par göttiga sneakers är det dags för! Jag tror det blir dessa:
.
.

Hallen

.
Lite såhär ser det ut i min (vår) hall/korridor. Gammalt o nytt, enkelt o överdådligt, runt o rakt. Jag antar att det blir så när man är två. På fatet ligger smycken o mynt, för jag tar alltid av mig smycken o strama kläder när jag kommer hem, o förr tappade jag bort allt, men nu ligger de där, i hallen. O telefonen då? Nej den fungerar inte, men den är snygg, o sitter fast i väggen. Så om man får välja mellan sladdstump eller icke fungerande telefon väljer jag telefonen. Sist men inte minst, hjärtat. Det var egentligen det jag skulle visa. Jag gjorde det av rönnbär tidigare i veckan när jag var förkyld.
.
.
.

Loppismarknad

.
Jag älskar att få sova ut, äta en god frukost, ta buss ner på stan (inte cykel o flås) o gå på loppismarknad på torget. Stosa, se saker man annars aldrig skulle sett (en låda med sladdar? Ett eminent husvagnsbord som packas ihop till en väska), prata med människor man aldrig annars skulle träffat, skratta, le, pruta. Idag köpte jag en kastrull från Kockum, passar utmärkt i köket, o så har den tjock botten (hej knäck!). Försäljaren försäkrade att mina barnbarns barn kommer ha glädje av den. Sen köpte jag tre Ryskor. Först kostade en femtio, sen kostade tre femtio, sen sa jag tre för trettio varpå försäljaren sa fyrtion och jag sa ja. Sen gav jag en hundralapp o fick tillbaka sjuttio. Så tre för trettio!
.
.
.
.

Precis SÅ, nästan.

.
Såhär ska nog bokstäverna vara placerade. Fast skrivna med svart (inte orange). O annat typsnitt (tjockare). Annars precis just så. Men det får jag ta tag i till helgen, för nu är jag ensam hemma, o det är inte kul. Så jag ska ut o äta o babbla o kanske (bara kanske) bli full. Lätta på det känslomässiga trycket om man säger så. (jag har nämligen ett gäng killar i min klass, klädda i jack and jones, som fnissar... åt mig... pluggis).
.
.

På väggarna

.
Det börjar bli dags att piffa väggarna i hemmet, kanske lite av helgen projekt. Jag känner väldigt starkt att jag vill (SKA) ha en Daft Punk tavla. O det man inte har o plånboken får man ha... På papper.
.
.
Vi får se om det blir något av det, isåfall visar jag.
.

Bullbak är höstmys

.
Igår bakade jag bullar, hög höstmysfaktor. Mitt bulltips nr 1. Låt degen jäsa längre än vad som står i receptet.
.
.
När det sedan var dags för utbakningen insåg jag att jag inte har någon kavel, men vat te fak tänkte jag o fyllde en gammal oljeflaska med vatten (för tyngd). Även här kan jag slänga in ett tips, knåda inte degen så fasligt, det är deg, inte lera.
.
.
Hur jag än försöker att göra små bullar så blir de stora. På den här bilden så ser man halva skörden. Jag gjorde 40 bullar (20 vanilj o 20 kanel). Jag hade inte något pärlsocker eller någon pensel, så jag sket i att pensla dem med ägg o strösslade på lite stråsocker istället för pärlsocker, faktiskt godare.
.
.
Life is good, tänkte jag o åt två bullar. Sen blev jag galen o åt tre till. Dags för tips nr 3, ät inte fem bullar på en kvart, man får ont i magen.
.
.
In med dem i frysen, hösten är räddad! (Fast frågan är hur länge de kommer räcka?)
.
.

Höstmys

.
Jag har lagt till en ny kategori, Höstmys. Tanken är att jag ska fylla på med sånnt som jag tycker gör hösten till en bra årstid. Ska vi hjälpas åt? Det är fritt fram o kommentera sitt eget bästa höstmys.
.

På tal om att önska sig

.
Har inte sett denna färgen förut, o nu vill jag ha den. Finns på tradera men är nog för liten för mig, men kanske inte för DIG?
.
.

Önskelista

.
Om 40 dagar fyller jag 23 år! O jag älskar tredimensionella paket, därför har jag under förmiddagen (fortfarande förkyld med andra ord) knåpat ihop en önskelista. Den sista bilden är sådant som jag alltid vill ha.
♥ Jag önskar mig bidrag till riktiga jeans, jag har i nuläget ett par från Gina Tricot o ett par från Bikbok, o de håller inte måttet. I denna present ingår också äran att följa med mig på jeansjakt!
♥ Denna väska från Ordning&Reda, den kostar ca 300 kr.
♥ Ett nytt fodral till min dator (här får presentköparen fria händer, tjoho!), datorn i fråga är 13 tum.
♥ Jag önskar mig margretheskålar, helst hur många som helst, men egentligen en som är stor nog för bullbak o en som är lagom till guaccamole. Färgerna jag gillar heter Lime, Citrongul, Rubin o Azur.
♥ En pajform med avtagbara kanter, varför inte i teflon?
♥ en mjuk slickepott.
♥ Denna prickiga 1.5 l skål från Marimekko.
♥ Nya färgpennor, inte nödvändigtvis Stabilo-pennor men med samma udd. Kanske även en svart tuschpenna?
♥ En ny skruvmejsel med utbytbara bitsar.
♥ En verktygslåda i plåt, oldschool, nice. (Nu har jag alla verktyg i en skokartong, inte nice).
♥ Sheabutter vill jag alltid ha.
♥ Strumpor vill jag alltid ha.
♥ Smycken vill jag alltid ha.

Sushisallad

.
Min faster har enligt vad jag fått höra börjat med en "ny" maträtt (tydligen från en gammal kokbok), förrförra veckan hade jag äran o bli bjuden på denna eminenta rätt av min kusin, Alexandra. O jisses, detta recept ska vidarebefodras till alla (alltså bloggas om).
.
Skär sockerärtor, morot o paprika i fina bitar, sautera (stek lätt) och blanda ner i kokt grötris.
.
.
Toppa detta med en dressing gjord på olja (inte olivolja), sesamolja, någon ljus vinäger, lite vatten (då går den ihop bättre) honung, ingefära o lite salt. Vänd sedan ner avocadobitar.
.
.
Till denna ris-grönsaks-dressing-blandning serverar du lax, jag gjorde min i ugnen med salt, vitpeppar o några stänk sesamolja på. Enligt receptet ska det vara sesamfrön på.
.
.
Tillsist är det bara o äta o ha det bra, servera med japansk soja till. När jag ser bilden på den färdiga rätten kan jag förstå att detta är från en 80-talskokbok, det ser inte så fint ut. Men provlaga det! Det är ASGOTT!
.
.

Klicka på bilden

.
.

Ett ynkel

.
Jag är lite av ett ynkel. Jag har pluggat o förberett inför lördag (vi ska ha inflyttningsfest) så mycket att jag blev förkyld, såklart. Så nu är jag ett ynkel (när man är ynklig) som mest dricker te med MYCKET honung o äter apelsiner (har jag sagt att jag älskar apelsiner?).
.
.
Var det någon som undrade hur ynklig jag är? Igår hade jag sönder ett glas, då började jag gråta.
.

Virkeli virk

.
trotts att jag inte hittat någon gungstol än så handarbetar jag. Nyast: ett telefonfodral som inte lör skydda mot så mycket.
.
.
Ps. Jag är inte besatt i färgen, det är mer senapsgult i verkligheten.
.

Just nu

.
Senaste veckorna har jag varit rådvill kring vad jag ska klä på mig. Inte som i "vad är snyggast" utan helt jävla tappad! Jag har ett par trasiga svarta jeans, ett par dåligt sittande blå, o ett par svarta tighta byxor som tappat formen (alltså inte längre tighta). Gällande varma tröjor har jag en grå, tunn stickad tjocktröja jag gillar. punkt. Jag har funderat över varför jag inte haft några kläder att ta på mig, o häromdagen trillade poletten ner. Förra hösten var jag ett grått paket som knappt orkade leva. Det slog mig som en örfil att det inte var mer än ett år sen allt var som värst o jag var mitt uppe i min sjukskrivning som varade ett halvår. Jag hade förträngt det. Det var vidrigt.
.
Åter till käderna så har jag alltså inga höstkläder därför att jag inte köpte ett endaste plagg förra säsongen. Så idag ska jag gå på stan o leta höstkläder o strunta i att CSN är till för studiemedel. Wish me luck!
.

Jag säger bara

.
WORDFEUD! Ladda ner appen o bli kompis med mig ([email protected]) så spelar vi!
.
.

Bridesmaids

.
Nu kan man tro att detta blivit en filmblogg, men det är nog bara det att det är höst. Igår såg jag Bridesmaids hos min bästa kompis/kusin, hon hade sett den kvällen innan o va astaggad på o se den igen. Nu är jag astaggad på o se den ikväll igen. Jag säger bara ÄNTLIGEN en komedi med skämt för kvinnor (inte om kvinnor). Skrattade så vi var tvungna att pausa. flera gånger.
.
.
Se den. Nu.
.

Super 8

.
Igår såg jag filmen Super 8, helt utan att veta vad det var för film. Den var som en blandning av allt, kärlek, pappa-issues, nördiga kompisar, snygga tjejer, utomjordingar, militärer, mystiska försvinnanden och äventyr. Lite som Scoby doo, o sen jätteläskigt. Var det en barnfilm? Vuxenfilm? Oavsett så gillade jag den, tror jag.
.
.
.
.

nejmen!!

.
Jag tror att jag har "lärt mig" (nja) virka. Först virkade jag en liten bit som var så hård o så tät att den hade kunnat användas som binda på medeltiden (vad hade de för mensskydd då?). Men likväl, ett stycke!
.
.
Sen repade jag upp den o försökte mig på mormorsrutor, dock insåg jag att det var som att försöka flyga bara för att man kan hoppa, så jag gav upp. Däremot rundvirkning, samma samma, o lätt lätt! Kolla, en halvklar förvaring för mina sminkborstar!
.
.

Bemästra tekniker

.
Nu har jag varit nere på biblioteket o fyllt fammel med böcker från hantverks-hyllan, nu jävlar ska här pysslas! Jag är så skaparsugen så jag blir spattig. Först ut är konsten att som vänsterhänt lära sig virka (alla instruktioner är för högerhänta).
.
.
Sådär halvinspirerande böcker egentligen, men jag ska ju bara bemästra lite tekniker (hur svårt kan det vara? hrm.. övermod?), plus att alla moderna, roliga böcker var utlånade.
.

Söndag

.
Idag har jag o damsugaren tagit oss an veckans smulor
.
.
Sen ville dörrmattan hänga på balkongen, o vem är jag att neka den?
.
.
Jag har tvättat (eller jag håller på just nu) fem maskiner tvätt, snart kommer hela hemmet dofta Softlan outdoor fresh.
.
.
Jag tog en liten paus med makaroner, pesto o parmesan framför tv 3 o true talent, love bites o massa annat kul som jag inte sett tidigare (har inte haft tv när jag bodde själv).
,
.
Sen stickade jag några decimeter.
.
.
Sen tittade jag upp i taket o kom på att Ch gått med på att jag skulle få skala taklampan. Men det blev för kalt, så jag klippte av lite tyll från gardinen o förvandlade den till ett lysande fluff!
.
.
O trotts att jag har gjort så mycket idag finns det saker jag inte har gjort, tillexempel komma ur myskläderna.
.
.

För prylarna

.
Imorse ringde min väckarklocka halv åtta, o trotts att huvudet bultade en aning sen gårdagens drinkar med gammal kursare så masade jag mig upp. Loppis på torget med kärlek o bror o brors kärlek lockar mer än sängens fluff, så vi åkte dit o var där vid öppning. Herregud vad jag älskar att rota bland mobiltelefoner, porslin, smycken, blåbär o lingon, afrikanska masker, mässingsljustakar, kläder mm. mm. Jag köpte mig en liten, blå byrå i plast, för mina små saker. dock fattas det tre lådor, men 20 kronor var den ändå värd!
.
.

Sören i Arvika

.
Skynda fynda!! Sören i Arvika säljer en super-super fin gungstol för 300 pix!
.
Eller, är det någon som vill köra en gungstol från Arvika till Uppsala utan ersättning?!
.

Odlingsprojektet

.
Kommer ni ihåg mitt oldingsprojekt, det som började såhär, o växte till sig så fint. Sen blev det juni och jag åkte till Stockholm för att jobba o semestra, o plantorna var kvar på balkongen i Uppsala, lämnade åt sitt eget öde. Men de är ena envisa rackare, mina slingerkrassar (slingerkrassor? ehh...), o efter att vara nästan döda kom idag den första blomman!
.
.

jag finner inga ord!!

.
Nyss hörde jag hur det kraffsade till vid dörren, och igår var de här o donade med elementen, o jag har gett dem tillstånd att gå in med huvudnyckeln, så jag fick panik över att jag inte hade några byxor på mig. Så jag sprang som en yr höna in i sovrummet o drog på mig ett par mjukisar, för att sedan gå till ytterdörren. Men det var bara posten. "Bara" trodde jag, men jag hade fått paket!! Först försökte jag känna igen handstilen, men det gick inte. så jag vände på det, och blev alldeles pirrig o fnissig...
.
.
Det var ju från min bloggkompis!! Med darriga fingrar öppnade jag paketet, o helt plötsligt insåg jag varför hon bett mig visa lite bilder på mig. HERREGUD DEN DONNAN KAN TECKNA!!
.
.
Inte nog med det sjukt fina porträttet, jag fick skol-starts grejer i värsta bästa färger!
.
.
Det är helt sjukt att vi aldrig har träffats och ändå känner hon mina drag! (Förutom brösten då, jag har mindre!) Se bara!!
.
.
En så kärleksfull och personlig start på helgen gör mig vimmelkantig av glädje, hur ska jag kunna tacka?!
.

RSS 2.0