Min kärlek

Öppna Spotify, sätt på Don't wait med Mapei.
 
Old friend indeed, come built me up
Come share your lie, it makes me shine
You get the message, don't you ever forget it,
Let's laugh & cry until we die!

If it wasn't for you, I'd be alone
Hey, If it wasn't for you, I'd be on my own
Don't wait til I do wrong
Don't wait til I put up a fight
You won my HEART without a question
Don't wait for a lie

Hey, I care for you, I talk to you in my deepest dreams, unfortunate
We got a frigette?? no one can contest it
And not to mention, I respect you with my all!

If it wasn't for you, I'd be alone
If it wasn't for you, I have to hold my own
Don't wait til I do wrong
Don't wait til I put up a fight
You won my HEART without a question
Don't wait for a lie 

Not a thing in the world could get between what we share
No matter where you at, no worry I'll be there
No one's got your back like a do
Even when the business not going well, we still do
When I shine, you shine no ways on your side
All my life you'll have what's mine 
Mark my word, we gon' be alright
My brother, my sister we gon' be just fine!

Hey, If it wasn't for you, I'd be alone
Hey, If it wasn't for you, I'd be on my own
Don't wait til I do wrong
Don't wait til I put up a fight
You won my heart without a question
Dont wait for a lie
 
Och allt jag ser framför mig är denna vänliga, fina, långa, skäggiga ginger.
 
 

Tips

Hipp hurra! Ann Söderlund har en blogg. Henne gillar jag. 
 
"Vi har ett ansvar gentemot varandra. Vi har ett ansvar att älska varandra med fel och brister, lite övervikt och risigt hår. Vi har ett ansvar gentemot unga människor att få dom att känna sig vackra, betydelsefulla och speciella. Om vi bara bedömer varandra efter ytan kan vi lika gärna lägga ner. Tänk efter före – med respekt.

Annars bajsar vi på vår värld och på människorna som bor där. Det luktar illa."


Skor

 
I Juli 2012 (vet så exakt för att jag hämtade bilden från statigram) köpte jag mina nike. Jag har använt dem så gott som varje dag i 1 1/2 år, och med använt menar jag älskat. ÄLSKAT. För jag är en tjej som har ont i fötterna. Ofta och mycket. Så att ha skor som gör att man kan promenera utan att ha ont käns som en jävla lyx.
 
Ibland hör jag motargumentet att de är dyra. Ha! Jämför med ett par converse som håller i 1/2 år och som är skadligt, så är det rena rama Ullared-skorna. Så klart kostar de mer i inköp, men det är lätt värt det. 
 
 
Men efter 1 1/2 år är dessa älsklingar helt slut. Så det är dags att köpa nya. Och till min fasa inser jag att Nike freerun 5.0+ (som dessa heter) inte längre är lika poppis. Så jag kanske får välja en annan modell. Här är mina favoriter än så länge. Men inga som känns 100% kärlek.
 
 
 

Hej hej, hallå dagboken.

Igår kom jag hem från Barcelona. Ett par dagar med syster och kusiner. Hälsa på i deras första egna hem. God mat, god dricka, roliga dagar och roliga nätter. En kärleksbomb helt enkelt.
 
Kom hem kl 2 i natt till en trynande liten sambo, som innan jag var borta var i Iran. Så jag virvlade ner mig i bingen och sov 13.5 h. 
 
Det är nu jag har planerat att ta tag i livet. ha. ha. (vill bara köpa växter, grilla och träffa vänner. Kan någon betala mig för det, tack?)

How to make the lemons work.

Vilken jävla vecka.
 
I tisdags avslutades kursen som jag har älskat så. Och i torsdags fick jag veta att jag inte får vara kvar på jobbet. Toppa det med att jag idag skickade iväg Ch till Iran och ska vara solo en vecka.
 
Men jag orkar inte deppa. Jag säger som Lisa, When life gives you lemons, make it work. 
 
För om sanningen ska fram så var jag förjävla trött på jobbet med de dåliga villkoren. Trött på att jobba för mycket och vara underbetald. Det var dags att byta, och även om det var på ett fult sätt, så var det den spark i baken jag behövde.
 
Jag kör på strategin bomull kring själen, så: Ikväll, tjejerna på middag. Imorgon, sista jobbpasset och sen söndagsmiddag hos mamma och pappa. Måndag, heldag med Frida, vi köper kanske lera och skulpterar, hela jävla dan. Torsdag, hem till en vän på takeaway-middag. Fredag, åker till Barcelona. 
 
Sen, när jag kommer hem från barcelona, två veckor fram i tiden. Då kommer saker och ting kännas mer självklart. Och så kanske, kanske jag har fått ett svar på Konstfack så jag vet på vilket ben jag ska stå. 

att ge är att få.

Igår var sista dagen av kursen jag har gått. I tio veckor har vi blandat högt med lågt, skratt med tårar. Vi har varit 13 tjejer, yngsta har varit 40 år yngre än äldsta. I tio veckor har kursen varit vårt andningshål. Vi har lämnat det andra, det tunga, det vardagliga och bara varit kreativa. Vi har kikat på varandra, skrattat, bollat idéer, uppmuntrat. 
 
Jag hatar konkurrens. Jag tror så mycket mer på att nätverka och samarbeta. 

Gult är kult

 
Tack för inspirationen Asos! 
 

Kökstankar

 
Vi håller på att planera en köksrenovering här i lägenheten. Såhär ser ramarna ut: Det är en bostadsrätt som vi antagligen inte kommer bo hela vårt liv i, så valen måste vara hemnet-allmängiltiga. Det är ett rätt litet kök (ca 340 x 260) med köksinredning längs ena långsidan, dörr på ena kortsidan och fönster på andra. På långsidan närmast fönstret står kyl och frys, och ett matbord för två personer står mitt på den långsidan. De funktioner som ska in, och var de ska vara är ganska bestämt.
 
Materialvalen är däremot lite mer lösa. Eventuellt ska vi lägga in nytt golv, och i så fall ha samma golv i hallen (som är anslutande). Tapeten i hallen är Morris & cos Golden Lily. Jag hade gärna haft ett mönstrat golv, men det känns som att det blir för mycket att dänga in ett marrockanskt golv med tanke på att halltapeten är ganska vågad. 
 
(Juste, en parantes här. Vår lägenhet är på 45 m2, stockholmsvit i vardagsrum och sovrum, mönstrad tapet i hallen. Gammal parkett i vardagsrummet, "vitlaserat" laminat i sovrum och ett träfärgat laminat i kök och hall, som kanske byts ut för att det är så dåligt lagt. Jag tycker att det är viktigt att hela den lilla lägenheten samspelar för att det inte ska bli kaos.)
 
 
 
 
Luckorna tror jag blir vita från Ikea (METOD), gärna utan handtag. Sen ska det ju bli kakel/stänkskydd, bänkskiva, och som sagt, golv. 
 
Köksbilder från IKEA, Hemnet inspiration och Marrakeshdesign.se
 
Dessa köksbilder ligger i min inspirationsmapp. Så för att kategorisera, bänkskiva: Rostfritt stål, trä (helst inte då både jag och Ch är rätt slarviga), betong eller marmor (samma motargument som trä). Kakel: Mönstrat, typ Marrakeshdesign eller något lite mer franskt, jag kan även tänka mig typ ärtgrönt glaskakel, men där har en viss sambo satt ner foten. Vanligt vitt 15 x 15 med mörk fog är ju också fint, men aningen överexponerat, samma med det fasade lantkaklet. Ett alternativ som inte finns med på bild är vit knappmosaik. 
 
Sammanfattningsvis: Jag vill ha en kombination av något vitt och stramt (luckorna), något mönstrat (kanske kakel eller golv) och något i trä (bänkskiva eller golv). Jag vill inte maxa budgeten (med tanke på att vi, som sagt, inte ska bo här hela vårt liv), men samtidigt så är det ju en vädeinvestering iom att det är bostadsrätt. Dessutom är en (för mig) skitviktig aspekt att detta inte ska vara något att vara rädd om, utan ett kök som vi ska kunna rocka loss i.
 
 
Såå, any input?!

RSS 2.0