Ultimata tacos

 
I förra veckan lagade vi mat efter recept. Det händer typ aldrig. Det blev Jamie Olivers Ultimate pork tacos with spicy black beans & avocado green salad, fast med quornfilé istället för fläskkött. Trots att det innehöll tre kryddor som jag har svårt för (koriander, spiskummin och fänkålsfrön) så tyckte jag att det blev så himla gott. Och också, kul med tacos som inte är Santa Maria fredagsmys.
 
Nej alltså det här är smaker jag får cravings på. Är sugen på att göra det igen. Och igen.
 
...Och igen.
 
Så med andra ord. Jag rekomenderar det. (Ps. Uppfyllde alla mina tre matkrav: Gott, enkelt och vegetariskt. Fem av fem.)
 
 
Och juste! Vi åt med mjuka bröd, för arbetsfördelningen jag skriver lista, Ch handlar är inte alltid vattentät. (Smällde av av skratt när Ch berättar hur har varit tvungen att fråga personalen vad "små majsskal" var för något, och hur de letat och letat (kan det va en krydda kanske?) utan att fatta.)
 

Sängbord

 
Vi har inga sängbord.
 
I mitt studentrum hade jag sidan på en bänk som sängbord (var ju inte jättegott om plats där). Sen i uppsalalägenheten hade jag ett litet bord och Ch en pinnstol som inte dög att sitta på. I nuläget är den pinnstolen såld och det lilla bordet har vi nu i hallen, vilket gör att vi inte har några sängbord.
 
Eller jo. Ch har en pall på sin sida. Där får det plats en lampa, och inte så mycket mer. 
 
Här är fyra favoriter jag hittat tack vare google. Dock känns inget riktigt perfa. 
 
 

Älska dig själv så som din nästa

 
Jag har tänkt väldigt mycket på att det är Alla hjärtans dag idag. Hur jag ska förhålla mig till det. Så här tänker jag:
 
Nackdelar med Alla hjärtans dag:
 -Utanförskapet och ångesten jag (och säkert många med mig) har känt på denna dag. 
 -Det är ett komersiellt jippo som hetsar negativ konsumtion.
 
Fördelar med alla hjärtans dag:
 -Det är tillfälle att fira, och alla såna tar jag emot med öppna armar.
 -Det är viktigt att upplysa folk om att man älskar dem. 
 
Jag har inte kommit fram till någon ståndpunkt, och lär posta ett liknande inlägg om ett år igen.
 
I år väljer jag att fokuserar på mig själv under alla hjärtans dag. För jag är övertygad om att inget blir bra om man inte älskar sig själv. Så jag har lagat en jättegod lunch, och köpt två presenter till mig. 
 
 

Miss match

Imorse när jag klädde på mig kände jag att jag missmatchade för mycket, eller jag var rädd för det. Men kände mig ändå coll i klädseln. La upp en bild på instagram med (den fyndiga) texten Miss Match och tänkte att nu jävlar får vi se vad folk tycker.
 
Sällan har jag fått så många snälla kommentarer i klädsammanhang (I love my internetgirls).
 
Inte för att det spelar roll så länge jag känner mig fin. Kanske snarare som forskningsunderlag.
 

Tänk på dem som inte har något väder alls!

 
Alltså. Kan vi sluta reproducera vädernormen? Jag är så jävla trött på allt tjat om fult väder hit och skitväder dit. Det är väder. Punkt. 
 
 
Det är klart att jag, liksom de flesta andra föredrar blå himmel, ingen vind, sol. Men jag orkar inte vakna och bli deppig av att det är grått väder. Det är bara vädret, för i helvete! Ingen dog. 
 
Så. Nästa gång någon klagar över dåligt väder ska jag skratta, för det är ändå så jävla härligt när det är ens största bekymmer. 

RSS 2.0