Halvårskrönika

.
Jag hade ingen kamera första halvan av året, så det här blir mer en halvårskrönika än en årskrönika, men lite text kan jag ju klämma in i början av året. Jag vill också passa på o säga att jag vet att jag har missat större delen av året i den här krönikan, o något annat vore bara märkligt. Anyway, here we go!
.
Januari
Under januari läste jag nationalekonomi o frös konstant.
.
Februari
I februari fyllde min mamma 50 år, det firade vi med en heldag i Uppsala.
.
Mars
I mars fick jag o Ch nog av 20 minusgrader o åkte till Malta i 3 dagar för att tina.
.
April
I april åkte jag med min familj plus pappas syskon med familj till fjällen, där upptäckte jag hur kul det är att åka (köra) skoter! Det var en välbehövlig semester från min 5 veckors praktik på högstadiet. April avslutades med valborg, superkul!
.
Maj
Min mamma hade sin 50 års fest i maj.
.
Juni
Min kusin tog studenten, och samma dag fick jag veta att jag fått sommarjobb, 7-16 5 dagar i veckan, hela sommaren. Därmed fick helgerna mer värde, t.ex. så badade jag.
.
.
Juli
Jag jobbade, på helgerna åkte jag ut i skärgården o försökte återhämta mig från jobbet, vila o njuta. Det var då jag hittade björnbajs i skogen, o en rädsla för björnar tog tag i mig (har inte gett med sig än).
.
.
Augusti
Jag förhandlade mig till lite semester som spenderades med nära o kära. T.ex. på västkusten och i Italien.
.
.
.
September
I september återvände jag till Uppsala o var så glad o kunna umgås med mina flickvänner. Det var dessvärre också den månaden jag började må sämre än sämst, o jag gick många, långa promenader.
.
.
.
Oktober
Oktober var en helvetesmånad. Den 30e fyllde jag 22 år o var ute o skrattade. Det borde inte vara något anmärkningsvärt, men det var det.
.
.
November
November var iskall. Jag började bli rastlös av min sjukskrivning, dagarna var väldigt långa.
.
.
December
Någon gång i november/december fick jag lusten tillbaka. Tack vare envishet, långa promenader, reglebundna måltider, mycket terapi o mediciner. Redo för ett nytt år!
.
.

Julgran

.
Glitter o lampor o allt som är fint.
.
.
.

Brallor o kaffe

.
Jag får lite klump i magen av reashopping. Jag förstår om man köper dyra plagg som man suktat efter, där reapriset helt enkelt är en möjlighet att köpa ett visst plagg. Däremot så verkar reashopping mer vara ett tillfälle att okynnesshoppa dubbelt så mycket (halva priset = dubbla mängden).
.
Klumpen i magen till trotts så har jag köpt ett par byxor på rean, ett par stickade mjukisbyxor. Dom är så himla sköna att jag tvivlar på om jag någonsin kommer ta av mig dom (hej dålig hygien!). Dessutom så matchar dom hur jag vill ha mitt kaffe, furufärgat.
.
.
.
Ps. Jag tycker att de här kaffemuggarna är både fina o goda o dricka ur.
.

Christmas tree and christmas me

.
Något sent kanske...
.
.

Dålig humor

.
Jag dör av skratt, verkligen dör av skratt!
.

Lägesuppdatering

.
♥ Jag har hittat en ny kärlek: Julskinka
♥ Det är inte bara på grund av julskinkan, men julen har varit full av kärlek
♥ Jag har jullov
♥ Jag ser fram emot januari, då börjar jag plugga igen
♥ Jag är medveten om att denna blogg är ganska seg just nu, men vad gör det? Jag har ju min julskinka
.

God Jul!

.
.
.
.

Julstatus

.
Jag har:
♥ Legat under granen som i Greys anatomy för o titta på den, stötte till granen o fick jättemånga barr på mig, ett i ögat (gjorde asont!)
♥ Griljerat julskinkan (premiär!)
♥ Kokat knäck (dock igår...)
.
Jag ska:
♥ Spela julbingo/uppesittarkväll, hoppas jag vinner lite pengar!
.

Hyacinten (followup)

.
Åh lilla Hyacint, du var så värd 4 kronor.
.
.
(Ni fattar väl att det här är ett tidsinställt inlägg, såhär dags ligger jag o sover. Hur som, god morgon!)

Grädden på...

.
På vintern behöver man piffa till allting för att inte dö av allt grått. Tillexempel köpa spraygrädde, håller längre än vanlig grädda o gör både pannkakorna o den varma chokladen godare.
.
.
Ps. Chokladsåsen gör du enkelt med kakao, socker o en skvätt mjölk.
.

SerieSofia

.
Nu ska superallvarliga-serie-jag sticka iväg, ska på en födelsedagsmiddag! Ni ser väl granen brevid mig?
.
.

Julklapp

.
Juste ja! Jag har ju glömt att visa vad jag fick i julklappsleken i torsdags.
.
.
.

Medmänsklighet

.
Jag försöker vara en medmänniska. Jag säger tack till busschaufförer o hjälper föräldrar med deras barnvagnar. Jag tittar i ögonen o erbjuder snytpapper till hjärtekrossade tonåringar.
.
Idag på tunnelbanan hjälpte jag en man på två sätt, jag knöt hans skonöre och svarade på vilken linje vi åkte med. Mannen var anorlunda (kanske utvecklingsstörd, drogpåverkad och/eller förvirrad är min gissning, men vad vet jag), och när jag gick av tunnelbanan stirrade hela vagnens passagerare på mig. "Är du galen som pratar med en galning?", "Varför höll du inte i din väska när han satte sig mittemot dig?", "tänk om han var sinnessjuk o skulle slå dig..."
.
Mitt svar är att jag är den enda som inte är galen i tunnelbanevagnen. Jag tror inte att mannen var en tjuv eller en galning. O tänk om hit o dit, tänk om han snubblar o slår sig för att ingen hjälpte honom med skosnöret? Eller tänk om han går hem o tar livet av sig för att han är så förjävligt utfryst?
.
Jag försöker vara en medmänniska, för det är ett sånt samhälle jag vill leva i. Jag ställer upp för människor o vill tro att människor ställer upp för mig.
.

Granen

.
Nu har jag landat hemma hos mamma o pappa inför julen. Känns precis som när vi var små, jag o mina två syskon trängs omkring här. Nyss satte vi upp belysningen i granen, ska kanske klä den sen. Mina tre bästa julgransminnen:
.
♥ när min lillasyster var 1 år o bajsade på julgransmattan
♥ när min pappa klippte av toppen på granen
♥ när jag var 5 år o fick en liten julgran att ha på mitt rum
.
.
Nu ska jag se på Jul med Ernst, jag är hemskt förtjust i Ernst Kirchsteiger. Ciao!
.

Dålig uppdatering

.
Det kommer bli dålig uppdatering framöver, jag hänger med min syster.
.
.

Mitt i prick

.
Via Sofie hittade jag den här artikeln. Klicka på bilden och läs den, gärna två gånger.
.
.

Dagens siffror

.
1: Jag behöver en dammsugarpåse för att kunna städa klart, EN!
2: Stycken godisar finns kvar av gårdagens lördagsgodis (dock inte så länge till!). Alternativt antal domkyrketorn som syns på bilden.
3: Imorgon ska jag mysa med min syster (hon kommer redan idag!), min bror o min brors tjej (alltså TRE personer jag tycker mycket om)
4: 4e advent idag (oh my!)
5: Dagar kvar till julafton
.
.

Billig inredning

.
Jag är som sagt student, dessutom en sjukskriven student, det jag försöker säga är att jag inte badar i pengar. Jag gillar inredning o pyssel, o alla som varit inne i en panduro affär eller en inredningsbutik som inte heter Ikea vet att det ibland är lite väl dyrt intresse. Så man får gå omvägarna, rota på loppisar, tänka till, använda kreativiteten. Det är så jag gillar inredning, som inte poppat upp över en natt, utan vuxit fram, kompletterats o förändras i takt med mig själv.
.
.
.
♥Amerikakofferten har jag fått av mamma o pappa (som i sin tur fått den av någon osv)
♥Emmafåtöljen köpte jag på loppis för 120 kr
♥Fotona satte jag upp med kludd (kostar typ 20 kr)
.

Om alkohol

.

Underbaraclara skrev idag om en vit (alltså nykter) jul i barns sällskap, heja säger jag. Hon hänvisade till en debattartikel av Ann Söderlund o Sanna Lundell, den vet jag dock inte om jag ställer mig helt bakom. Tycker att de beskyller mammorna för att de alltmer dricker som papporna utan o klaga på papporna som i de flesta fall är de som dricker fel. Som alltid är mannen o mannens agerande ideal.

.

Hur som helst så ska jag dricka ikväll för första gången på 3.5 månader (uppehållet var pga. medicinering). Jag uppmanar alla att någon gång prova att vara nykter i ett berusat sällskap. För sanningen är att man blir jävligt pinsam, ful o i många fall odräglig på fyllan. Jag brukar reflektera över alkohol, o hur den i många fall är en självklarhet (se bara på Nyhetsmorgon eller Efter tio på tv4). Jag säger inte att alternativen är alkoholist eller nykterist, frågan är bara hur många nyktra fester man varit på i förhållande till hur många onyktra.

.

Diskussionen om alkohol o barn tänker jag inte ge mig in på, för det tycker jag är en diskussion för sig. Nej jag pratar till andra unga vuxna, som förväntas dricka och som är pussys om de tackar nej till en shot.

.

.

 


Julklappsleken

.
Den här lurviga mössan (somliga kallar dom björnfi**a) var det alltså i mitt paket i Julklappsleken. Hoppas någon (vet ju inte än vem som får den) blir glad! Jag skulle dock inte bli så glad, jag hatar o har mössa, som man ser på bild två blir jag helt banans av det.
.
.
.

Leka

.
Ikväll ska jag o några kompisar leka julklappsleken. Det är i princip omöjligt att förklara, men jag är inte den som är den, så jag försöker.
.
Alla som ska vara med tar med sig ett paket till ett värde av 100 kr, paketet ska passa vem som helst i sällskapet. Paketen läggs i en hög på ett bord och deltagarna sätter sig runt bordet (i ordning som man drar lott om, lappar med nummer på).
Den som börjar (alltså den som fick lapp nr 1) tar valfritt paket och öppnar.
Person nr 2 får sedan välja o ta ett nytt paket eller ta person nr. 1s öppnade paket. Om person nr. 2 tar person nr. 1s paket får person nr 1 ta ett nytt paket.
Sen är det person nr 3s tur, den kan nu välja att ta ett nytt paket, eller person nr 1 eller 2s öppnade paket. Så fortsätter man alltså tills alla paket är öppnade.
.
Övriga regler
Ett paket får bara byta ägare 3 gånger, sen är det "låst".
Man får inte ta "tillbaka kaka" (alltså ta tillbaka det paket man just blivit av med).
.
Detta är iallafall mitt paket, fint va?
.
.
Kika in senare ikväll så visar jag vad det var i!
.

Madmen

.
Nu ska jag se på Madmen. Såhär skulle Ch o jag sett ut i serien, om jag fick bestämma. Gjorde gubbarna på en kul liten sida.
.
.

Less

.
Imorse när jag vaknade o gjorde mina morgonbestyr var jag så förbannat less! Jag är som sagt sjukskriven o är väl i den perioden av sjukskrivningen där jag börjar bli mig själv igen. Detta leder till en enorm tristess! Min tid känns så outnyttjad. Jag är skittrött på att göra små meningslösa hemmafru sysslor som att måla naglarna eller sköta om hemmet. Mitt rena hem är mer ett hån än något annat. Jag längtar tills Januari då jag får börja plugga igen, jobba mig närmare mitt mål och utveckla mig själv. Jag vill inte stå still!
Nu har känslostormen börjat lägga sig o jag ska nog ta tag i dagen. But still, jag är så jälvla less.
.
.
Smink: Nej tack. Finnar: Ja tack.
.

Julhälsning

.
Idag hade mitt julkort jag skickat hem till mina föräldrar kommit fram, så nu kan jag visa det här. Jag vek ihop spetsarna på stjärnan o skrev adress på baksidan.
.
.
.
Ps. Glöm inte o posta julkorten innan den 16e!
.

Status

.
De är väl för roliga de däringa uppfinnarna på facebook. Här är mitt 2010 i statusupptaderingar.
.
.

Grattis

.
Idag fyller världens finaste Christian 25 år. Ville bara säga det.
.
.

Mtv Cribs

.
Typ såhär bor jag, lite trångt men det är iallfall ett hem. Jag vill flytta, nu, nu, NU!
.
.

Lucia

.
Idag är det Lucia, o på Lucia tänker jag alltid på min mormor. Hon har nämligen födelsedag, namnsdag (hon heter Lucia i andranamn) förlovningsdag och bröllopsdag idag. Så det där med Luciatåg o allt har hamnat lite i skymundan.
.
.
.
Så såg alltså min mormor (och morfar) ut på sin bröllopsdag, då var hon 21 år o det sägs att vi är väldigt lika. Konstigt. Jag är äldre än vad hon är på de här bilderna, o när hon var 22 år (som jag är nu) hade hon förutom äktenskap också en dotter.
Hur som helst, tiotusen gratulationer till henne från mig, o glad Lucia på er andra!
.

Orgasm

.
Vill du ha matorgasm samt inspiration för en livstid ska du läsa det här, men jag varnar dig, det kan få dig o din mat att känna er gråa.
.

Skynda, skynda

.
Idag är det 3e advent o nu måste jag skynda! Om 1.5 h är det jag som bjuder på adventsfika... Sängen ska bäddas, glöggen ska värmas, det ska dukas upp o piffas till (både hemmet o värdinnan), skynda, skynda!
I brist på andra bilder visar jag en pepparkaka jag gjorde förra söndagen, pretty cute om du frågar mig.
.
.
Ps. Glad 3e advent!
.

Ingen aning

.
I torsdags på Ikea hade jag ingen aning om att jag ville ha 9 hyacinter hellre än en, men det vet jag nu!
.
.

Fuck the glamour

.
Igår var planen att jag o Ch skulle ut o äta (sushi såklart), göra sig fin o allt. Men att promenera (iklädd nylonstrumpbyxor, smink o finskor) i -11° kändes inte så kul alls. Så vi ändrade planerna till myskläder, smågodis, hyrfilm o skitsnack istället. Fuck the glamour.
Hur som helst så hade jag redan fixat till denna sushibild till bloggen. Därför publicerar jag den ändå o passar på att berätta att jag ÄLSKAR sushi (dock inte ägget, tofun eller bitar med konstig fisk).
.
.

Spinna som en katt

.
Den här scenen i Upp (Disney Pixar filmen du vet) får min kreativitet att spinna som en liten katt. Förresten så är det en mycket rar film, se den.
.
.

Pyssel

.
Ibland måste jag bara klippa o klistra lite.
.
.

Julebaket

.
Jag kom på att jag inte visat bilder från julbaket förra helgen!
.

Bild 1 är alltså en bakande jag (osminkad o inte så blogg-glamourös som jag vill framställa mig, antar att det är bra för jämvikten här på bloggen).

Bild 2 är typiskt mig, att färgsortera (ni ska se min bokhylla, eller hur jag äter godis, eller mina tröjor...).

Bild 3 är hur jag dekorerade mina hjärtan, rosa kristyr o silverkulor (synd bara glömde jag alla hjärtan hos mamma o pappa, så dom får någon annan njuta av).

Bild 4 är pepparkakshuset, dock är det mycket finare än på den bilden (med hjärtfönster, silverkulor o kristyristappar).

.
.
.
.
.

Hyacinten

.
Nu har jag lite bekymmersfritt "slängt ihop" (planterat) hyacinten. Hoppas bara den hinner blomma innan jag åker hem till mamma o pappa över jul. Om någon undrar så kostaden den 4 kr. Som sagt, Ikea är många saker, men inte dyrt.
.
.
.

Julklappar

.
Igår på tomteverkstaden slogs det in paket som bara den, men jag nöjer mig med att visa de här två. De är till julklappsleken, därav den något luddiga formuleringen på etiketten. Förresten, skrivstil använder jag bara på jul, o jag tänker alltid på de där (satans) böckerna man fick traggla sig igenom, en bokstav i taget.
.
.
.
Pappret kommer från Ikea, man fick randigt, prickigt, vitt med röda hjärtan på o rött med vita stjärnor på plus etiketter för 49 kr. Nog för att Ikea är stökigt, skrikigt, svettigt o ibland lite jävligt, men dyrt det är det inte.
O på tal om Ikea så var jag där idag, dock blev det ingen storshopping. Jag kom hem med en liten Hyacint, den ska jag plantera nu, sen visa!!
.

TomteverksDad

.
Ikväll (på pricken kl 19, jag ska tidsinställa det här inlägget) ska jag o Ch ha tomteverkstad, vi ska slå in paket, rimma o fika. Som ni förstått av simmardikt 1 o 2 så är jag en jävel på att rimma, så detta borde inte bli något problem.
.
.
.
Bild 1 är det första o (hittills) enda grabben (Ch) har skrivit på Dymon, o bild 2 visar på att jag glömmer att tänka ibland när jag skriver, verksdad istället för verkstad. Ps. Jag kalenderoholic.
.

Mini

.
Jag älskar små saker, o jag älskar saker som ser ut som något annat än vad de är. Exempelvis en ipodhögtalare som jag såg för hundra år sen på någon pryl-sida som såg ut som en gul legobit, love. Eller pytte, pyttesmå (verkligen pyttesmå!) salt o pepparkar som jag sett på loppis, dog lite. Så häromdagen när jag plockade godis o såg små tennisbolls-tuggummin så dog jag lite till, så himla söta.
.
.
ps. synd bara att de inte var så goda, annars skulle jag gämt ha några på lager.

Tvättstugan

.
Nej men hej, bla, bla, bla, jaha, ser man på. Jag hatar att stå o kallprata i tvättstugan. För det första så förväntar man sig inte att möta folk där, så man ser ut som en påse skit.
Sen så försöker man komma på någon att prata om samtidigt som man hoppas att personen man mött inte ska titta på ens tvätt. Jag menar, ja, jag har strumpor som ser ut att tillhöra kvarglömt-lådan på fritids (färgglada, ihopkrymta, ibland omaka).
O har du hört, o priserna på ica, o bla, bla, bla (Vad du än gör, titta inte på mina trosor, för då rodnar jag utan anledning o du tror att du generat mig men det har du inte jag bara rodnar).
O så förtsätter det, jaha, hur mår du, bla, bla, bla (NÅDE DIG OM DU GLÖMMER LUDDET! ...vet jag att du tänker o jag vill skrika att jag redan tagit bort det).
.
När jag bor större ska jag fan rusa till mediamarkt/onoff/siba/whatever o köpa en tvättmaskin eller två.
.

Marrakech

Imorse köpte jag o Ch en 4-dagars till Marrakech i februari. Jag längtar.
.
.
.
.
"Marrakech ligger vid foten av Atlasbergen och kallas även för 'Al hamra' eller 'den rosa staden' på svenska. Stadens centrum är det stora kaotiska torget Djeema el Fna, en myllrande mötesplats där sagoberättare, ormtjusare och akrobater trängs med väldoftande matstånd. Marrakech är kanske en av världens mest exotiska städer och en metropol för kultur och underhållning. En livlig stad, berömd för sina marknader och festivaler där man i den gamla stadsdelen, Medina, får en känsla av att kliva in i 'Tusen och en natt'."
.
Texten är härifrån, bilderna är Googlade.
.

Simmardikten två

.
Grodsim, bröstsim eller crawl
Efteråt blir det dusch med tvål
bastu och apelsin
nu blir jag stark, ren o fin
.

Fika, simma, serie, dikta

.
Nu har Ch just varit här o fikat med mig o snackat om ditt o datt. Vi drack glögg o kaffe o åt bullar ur frysen o såklart en apelsin (jag älskar apelsiner). Ikväll/snart ska jag iväg o simma igen o sen blir det Life, världens bästa serie (den borde jag ägna minst ett helt blogginlägg åt, det får bli en annan gång). Jag försöker redan komma på en ny simmardikt att publicera efter simningen, det blir svårt att klå den gamla.
.
Bilden är på lite av Ch och lite av mig för några veckor sen när vi var på dop. Jag tycker att det är en lite agentig/mystisk bild.
.
.

I vägen

.
Ibland är det helt enkelt så att livet kommer i vägen för vardagen. För mig har det hänt rätt mycket på senaste. Alltså att det händer saker som man inte har räknat med, och då får vardagen vänta. Den här bilden har inte med någonting att göra, men jag gillar de där örhängena, som hajtänder (som jag tycker är fult) i silver (som jag tycker är fint).
.
.

Hem ljuva hem

.
Idag har jag (med familj) bakat pepparkakor och pepparkakshus, jag ska visa på bloggen sen. En kul grej är Pepparkakshustavling.se där man kan tävla med sitt pepparkakshus eller hitta inspiration till sitt bygge. Glöm för all del inte bort julmusiken när du bakar!
.
.
.
.
.
.
Där var mina 5 favoriter från pepparkakshus.se.
.

Smink

.
Jag ska måla hela världen (ögonlocken) lilla mamma. Kan iallafall göra det, jag som inte bryr mig så mycket om märken på smink kan skratta mig lycklig, 36 ögonskuggor för 69 kr. Gotta love H&M.
.
.

Husvagnsemester

.
Nu har jag o Ch varit o tränat ett "par-pass" som hette It takes two, det var 30 minuter av flås, svett o muskeldarr från min sida. Först ville jag inte följa med honom om vi inte skulle köpa likadana Adidas-overaller o planera en husvagnsemester till sommaren, men tillslut så följde jag med. Med andra ord så är jag medveten om hur klämkäckt det är att gå på par-pass. Men det var rätt kul.
.

Leva

.
Här kommer min lista på hur man kan göra det lättare att överleva vintern, fast egentligen handlar det inte om att överleva, utan om att leva.
.
♥ Ha alltid glögg hemma.
♥ Anordna halv åtta hos mig med några kompisar.
♥ Promenera i solnedgången (kl. 15?) o avsluta med ost o vin.
♥ Planera och dröm.
♥ Ha hemmaspa (hårinpackning, ansiktsmask, peela kroppen, smörj in kroppen, måla naglarna osv.)
♥ Baka godsaker.
♥ Gå på bio, hemma. Glöm inte popcorn o läsk, gärna med sugrör.
♥ Ha pjamasparty med övernattning.
♥ Gör vanliga saker till något roligt, komplettera exempelvis julklappsinslagningen med lite vänner, glögg o pepparkakor.
♥ Gå på julmarknad.
♥ Sist men inte minst, glöm inte bort ditt liv bara för att det är kallt ute.
.
.
Bild på kyrktornen (Uppsala domkyrka), winterstyle.
.

Dubbla lager

.
Man vet att det är vinter när man måste smörja in sig 2 gånger efter duschen. Hälsningar från en torr tjej.
.
.

Nöjd

.
Jag är så himla nöjd med mig själv! Idag har jag pluggat (gjort en seminarirest) o det gick så himla bra, sofia vs världen, 1 - 0!
(För er som tycker detta verkar lite larvigt kan jag påpeka att jag är sjukskriven)
.

Missy busy

.
Nu har jag piffat mig, för jag ska:
Invänta Christian
Titta på en lägenhet (nr. 704 i ordningen för fröken Ekström)
Äta romantisk sushimiddag
Möta upp massa damer och en och annan herre
Gå på en kompis spelning (det kommer bli rock, därav det rockiga armbandet)
.
.

Den vräkiga önskelistan 2010 (jag har varit snäll)

Kära Tomten!
I år har jag varit snällare än något annat år, dessutom har jag ätit mina grönsaker var dag. I och med detta tillåter jag mig själv att fantisera om föjlande:
.
.
♥ Persisk matta (dock finns det "persiska mattor" på ikea för ca 500 kr)
♥ Kakfat, detta i pressglas kommer från Åhléns
♥ Varma, fodrade skor (De på bilden är från Scorett)
♥ Weekend-väska i skinn eller skinnimitation (de på bilden är från modekungen.se och chicy.se)
.
.
♥ Mitt schampo från Kérastase
♥ Shea body butter (luktar glass o goda saker utan att vara för söt)
♥ Potion 9 från Sebastian
♥ Necessär (de på bilden är från Face Stockholm o Make up store)
.
.
♥ En datormus (som måste funka till mac, får gärna vara överpimpad)
.
Puss o kram, Sofia.

Lågvarv

.
Jag vill rota runt på loppis, kika på långa bord med trasiga fjärkontroller och omaka serviser. Det sätter spinn på hjärnan o det skulle behövas idag. Kan det vara så att hjärnan går på lågvarv när det är kallt?
.
Här är ett av mina bästa loppisfynd, en kapsylöppnarfågel som är så fin så jag dör.
.
.

RSS 2.0