Två fina

.
.
Från ikea.
.

Hårnålar

.
Här hemma hos mamma och pappa är aktiviteten låg. En kopp kaffe, några kvarglömda praliner sen jul, filmtittande och allmänt mys. Idag då? Jo jag och min syster har pysslat hårnålar inför morgondagens frisyr.
.
.

Från mig till dig...

.

Onödiga saker jag vill ha

.
En äppelsvarv som Ernst skalade både äpplen och apelsiner med. Tänkt va fin den är, och onödig!
.
Claes Ohlsson, 199 :-
.

Årets första julklapp.

.
Årets första julklapp fick jag av lånehundens ordinarie mamma. En chokladask. I den såg jag något nytt, Toblerone a´la iceberg.
.
Bara en till...
.

Vilken kille*!

.
Nu på 4an är det jul med Ernst, det var mest det jag ville säga. Ernst, vilken kille*!
.
.
* Ja, under 60.
.

4e advent, resultatet

.
Jag bestämde mig som sagt för att baka, o när jag bakar, då gör jag det gärna utav bara helvete. Jag började med att göra innanmätet av det som skulle bli Nina Ruthströms bountybollar. Sedan kokade jag ihop det som skulle bli Bambis tryfflar.
.
Det var svårt att få upp all den goda tryffelsmeten, så när jag rullat klart hällde jag på mjölk i samma kastrull och använde den kakaon jag rullat tryfflarna i. Så vart det varmchokladpaus.
.
Inget gotta får gå till spillor.
.
Sen var det dags att doppa kokoskolan i choklad. Ett tips är att ha en kastrull med hällpipar under tallriken, då kan ångan sippra utan och så slipper man vatten i chokladen (som kan bli om ångan "klättrar" på tallriken).
.
Ser ni tryfflarna? Fina va?
.
Så varför bakade jag så mycket? Jo. det ska bli en liten julpresent till mina och Christians föräldrar. Trevliga helylle-paret Sofia och Ch.
.
Glasburk, etikett och papperssnöre, snyggt ska det va! (Inga jävla tryfflar i matlåda! Nog för att de är goda, men det måste vara fint också!)
.
Som om inte det vore nog så har vi även gjort egen glögg. Eller, vi har ju inte gjort vinet i badkaret, men kryddat och pimpat flaskorna.
.

4e advent pt. 2

.
Jag börjar bli trött efter alla dessa timmar i köket. På armen? Bara lite choklad...
.
Jag väntar på att allt gott ska stelna lite...
.

4e advent.

.
Ch slipar på det sista av sin c-uppsats och jag är (frivilligt) förpassad till köket. Så: Mysbyxorna, julmusiken, datorn, de tända ljusen och jag ska uträtta stordåd!
.
Före:
.
.

Vardag var dag

.
Ja det är så det känner, vardag var dag. Vakna duscha äta plugga plugga plugga äta kissa plugga sova vakna. runt runt. Min målbild är när jag i januari klarar den här tentan o folk säger "fy fan va bra du är Sofia". Då ska jag le, kolla dem i ögonen o säga "ja, jag är fan jävligt bra".
.
Lite fin musik o stressfinnar, that's me!
.

Önskelista

.
Lite såhär ser min önskelista ut för tillfället:
.
.
Doftspray som luktar vit musk från the body shop
Kokonglampa från Åhléns
Glasask från Iittala
Cykelkorg från Afroart
Parfymset från Clean
Väsla från Ordning och reda
Väska från Svenskt tenn
Morrocan oil till mitt hår
Lampslinga från Granit
.

Jag vann!

. Jag sitter och läser mina favvobloggar o kikade in hos Ida. Tror ni att jag smäller av när jag ser att jag, alltså JAG har vunnit hennes tävling om ett hjärta från By Leia ur kollektionen Silverhjärta.
.
.

Julbords-fin.

.
Nu ska jag fika med mina flickvännen utan att äta någonting. Varför? För att jag ska på julbord klockan tre. Då är man såhär fin:
.


Nu går jag på helg!

Det är inte många saker som slår att få komma hem till mamma o pappa, äta en god middag för att sedan ligga på soffan med en hög av olästa tidningar, nu går jag på helg!


Galna, fina du!

.
När jag kommer hem från skolan på eftermiddagarna går det till på ungefär samma sätt varje dag. Jag kliver över posten, kränger av mig jackan, tar av mig skorna, kissar o byter om till myskläder. Så även idag. När jag fått på mig myskläderna gick jag för o kolla igenom posten. Där låg en avi, så iklädd myskläder skenade jag iväg till affären o hämtade ut paketet, det var inte litet!
.
Bildbevis på två saker, mysbyxorna och det stora paketet.
.
Det första jag ser är en massa tidningspapper, och så texten "på ett bra sätt". Det kändes så sant.
.
"Galna, galna du! Galna, fina du!" Var min första tanke. Jag har fått ett kärleksbrev och en kaka, hela vägen från Umeå.
.
Tiotusen tack för uppmuntran, kärleken och kakan finaste Sara!
.

Tre från min Instagram

.
I fredags var jag på kak-fest, jag åt 6 kakor.
.

Där jag bor finns det en haj som har siktet inställt på u-båtar.
.

Julbricka med hyacint och pepparkaks-doftljus.
.

Babysteps

.
Det känns lite övermäktigt just nu. Jag är osäker på om jag kommer klara min tenta (vilket jag inte brukar se som ett problem, men jag ska läsa b-kursen i vår, så jo, det är ett rätt stort problem), tröttheten är ett faktum och jag skänker alla mina tankar åt en gammal kursare som just förlorat sin bebis.
.
Den här veckan tar vi ett steg i taget, en fot framför den andra.
.

Jag ritar

.
Bilden är från min Instagram, Ekstromsofia.
.

Etiska julklappstips

.
Det finns annan lycka än materiell lycka, och ibland går det att kombinera materiell lycka med lyckan av att ha hjälpt någon annan.
.
Väggalmanacka från Amnesty International, grytunderlägg och doftljus från Rädda Barnen.
.
Virkad nalle, body och tax från Unicef.
.
Ring och rött/svart hjältearmband från Rädda Barnen, armband med vingar från Amnesty International.
.
Get (eller annat djur) från Actionaid, träd från Vi-skogen.
.
Länkar
Actionaid
Amnesty International
Rädda Barnen
Unicef
Vi-skogen
.

En jul för alla

.
Gå in och se hur du kan hjälpa till. KLICKA HÄR.
.

För sent.

.
Nyss åkte jag buss från stan o hem. När jag stigit på bussen o satt mig tillrätta såg jag en sak o reagerade för sent, jag kokar fortfarande. Det stod en "cool kille" imunkjacka o ingen jacka (mellan 12-14 år) som försökte smsa/visa sms biljett, den var tydligen inte giltig för busschauffören ilsknade till o kastade av honom. Ett barn utan jacka i december.
.
Om jag bara hade reagerat lite snabbare hade jag kunnat bjuda grabben på en biljett (15 kr). Jag vet inte vad som gör mig mest arg, att jag var för långsam eller att ingen annan reagerade.
.
UL borde informera sina chaufförer om att man inte kastar av barn från bussar.
.

Lånehunden och jag

.
Idag tog jag med lånehunden hem ett tag, jag har gett henne ett gammalt (urdiskat) kikärtspaket med tre godisar/mat i. I skrivande stund varierar hon mellan att ge sig på den och att lägga sig vid mina ben, jag dör så sött! ♥
.
Vad ska jag göra menar du?
.
Poletten trillar ner.
.
Mitt hjärta smälter när hon lägger sig nära och sover ett tag...
.

Skrivbord

.
Nu har jag bytt ut min novemberbakgrundsbild mot ett prickigt, skrikigt Marimekko-mönster. Vad har du för bakgrundsbild?
.
.

RSS 2.0