Pankisar

.
Bild 1: Den enda sidan jag kan i Rutiga, sida 74. Fast jag hade vaniljsocker istället för vanligt.
Bild 2: Kanel och socker på, mjölk och webtv vid sidan av. (Och på tal om tv så fick jag brev från Radiotjänst idag, tack gode gud för att jag inte har tv, 2000 kr?!)
.
.
.

Loppisfynd

.
Juste ja! Jag köpte inte bara en klänning igår, utan även två verecokoppar med fat. Tror jag ska ha dem som örhängesförvaring, eller helt enkelt använda som koppar, eller? Några andra förslag?
.
.
.
Ps. Det är något med loppis som gör att jag alltid vill säga vad saker o ting kostar. I andra fall känns det inte lika viktigt. Nåja, två koppar o två fat, 10 kronor.
.

Skepp o'hoj!

.
Idag blev det en cykelutflykt till Röda korset. Jag slog till på en sjömansklänning. -Var det bra så? Det blir 10 kronor.
.
.
.

Odlingsprojektet dag 20

.
Idag satte jag ut de små liven, hoppas de står pall för det något stormiga vädret. När jag planterade om dem så lyssnade jag på soul, gör det du med! (EN SKITBRA SPELLISTA, KLICK-KLICK)
.
.

Vardagsrumsbord

.
Såhär ser det ut på mitt vardagsrumsbord. Undrar du varför jag har en vit filt på golvet? Jo, för jag leker Ernst o känner mig fram.
.
.
.

En lista på varför jag gillar mulet

.
♥ Om du ligger på sofflocket hela dagen en mulen dag gör det ingenting
♥ Om du gör något lite mer viktigt under en mulen dag får det dubbelt så mycket känns-bra-poäng
♥ Grått är vackert (se själv, en sjukt mulen och grå skärgård är en sjut vacker skärgård)
.
.

Nesting

.
En av många fina bilder ur mammas kompis Cillas bok. Note to self: Vagn i rostfritt stål vore fint till sprit, ljus eller mina små odlingar.
.
.

Jag kan!

.
Idag (nyss) på min kvällspromenad skulle jag se om jag kunde jogga (jag jobbar aldrigh o har inte tränat på över en månad), det kunde jag!! Jag sprang utan paus i 13.27 minuter (räknade låtar) för att sedan gå de sista 8.31 minutrarna. Only the sky is the limit och allt det där!
.

Oroligt humör och blommor

.
Senaste tiden har mitt humör varit som en skidsemester (höhö, upp o ner, upp o ner). Då hjälper det att jobba med kroppen, t.ex. genom att hjälpa till när föräldrarna odlar sina sommarblommor. Det har jag gjort i helgen. Dessutom fick jag med mig alla överblivna fröer hem, återkommer när jag odlat dem.
.
.

Bebisar på hjärnan

.
Periodvis kan jag inte tänka på annat än bebisar. Nu tillexempel. (Kanske har det o göra med att jag träffade min 2åriga gudson igår, vi gjorde frisyrer, åt mat, gosade o busade).
.
.
Ps. Sakerna i collaget kommer från Åhléns, H&M, Lindex o Kappahl.
.

Skrikig och söt

.
Jag, min syster o min pappa gick omkring i gallerian o spanade på ditt o datt (mest folk faktiskt). Men så såg jag jag en klänning i skrikiga färger o söt modell, för en liten (men för mig, för stor) slant. Jag fick den i utbyte mot att jag strök. Deal!
.
.

Pimpim

.
Lycka är att få Pimpim serverat i en gul tapasform. Prova förresten att äta Pimpim i vuxen ålder, så himla gott!
.
.

Black Betty

.
Jag vill så himla gärna ha de här skorna. Svarta Moheda, modell Betty. Till långklänning, till tighta jeans, till utsvängda byxor, till shorts, TILL ALLT.
.
.

Lägenhetsstatus

.
Vi har för tillfället lite av ett bok-bekymmer.
.
.

Odlingsprojektet dag 10

.
Jag har fått offra grillspettspinnarna. Jävlar vad de växer!
.
.

Om helgen

.
I helgen har jag varit på landet o haft det som man har det på landet, skitigt hår, vin på kvällen och promenader på dagen. En dag gick jag för o kolla på de nya grisarna, o bonden släppte in oss (mig o min syster) i hagen. 4-månaders grisar är mitt nya bästa!
.
.
.

Rakryggad ung kvinna

.

Jag har börjat, eller nej, jag har slutat raka benen. Det faller sig naturligt för mig att säga att jag har börjat ha hår på benen, och det är precis det som är anledningen till att jag har slutat raka dom. När jag vill känna mig ”status noll”, varken fin eller ful, mitt fysiska grundtillstånd, har jag märkt att det inte är så mycket ”noll” över situationen. Nej för jag ska bara plocka ögonbrynen, ta bort mina små hårstrån på tårna, måla naglarna (helst alla tjugo), samt raka benen. Benrakningen har kommit att bli en nödvändighet, jag rakar inte benen för att göra mig fräsch, jag rakar benen för att ta bort någonting dåligt (äckligt). Som om jag (i mitt grundtillstånd, min noll status) är äcklig. Jag vill vara en rakryggad ung kvinna, och i den bilden av mig själv finns det inte utrymme för att tycka att min kropp är äcklig. Så jag har slutat.

.

.


Start på dagen

.
Dagens frukost bestod av tranbärsjuice, kallkaffe (rester sen gårdagen, kaffe, mycket mjölk och lite vaniljsocker), en halv melon o jodgubbsfil med müsli. Frukosten ackompanjerades av en omgång Yatzy, jag vann.
.
.
.

Syrsan

.
På lördag ska jag träffa min syster, o hör sen! Förutom att hon är blond, rakhårig och blåögd tycker jag att vi är rätt lika, ibland iallafall.
.
.

Piffat

.
Jag har piffat bloggen, gult är aldrig fult om du frågar mig! Jag gick från den här headern som jag gillar väldigt mycket
.
.
Till den här som jag också gillar, men jag kanske byter tillbaka
.
.

Odlingsprojektet dag 4

.
Imorse vart jag alldeles exalterad när jag såg någonting o mina små odlingar. Det var omöjligt att ta kort på det, men jag tror att det gror. För att förtydliga så har jag målat grodden (?) grön.
.
.
Ps. Om du blev förvirrad varför jag hoppade till dag 4 i odlingsprojektet så är det för att jag hoppat till realtid, projektet började alltså i söndags.
.

Balkonghäng.

.
Jag fortsätter på det nyfrälsta-livet-är-underbart-temat o låter er veta att jag åt en fantastik lunch (majskolvarna syns inte på bilden, därav dubbla gafflar) på en fantastisk balkong. Jag har köpt en balkonglåda med zinkhinkar med en basilika i (jag vill även ha timjan och oregano, men rom bygdes inte på en dag som man säger).
.
.

I love you, maj

.
Med riskt för att låta nyfrälst, men hjälp vad vackert och bekymmersfritt allting är nu! Igår bjöd Ch mig på överrasknings-sushi-picknick uppe på kullen brevid vårt hus. Där satt vi och åt och spanade på bilarna o kolonilotterna o folk som njöt. Maj, oh sweet maj!
.
.
.

Odlingsprojektet dag 2

.
Efter blötläggningen (och torkningen för avokadokärnans del) sprang jag ner i sophuset i fiskade upp lagom många konservburkar ur metallåtervinningen som jag diskade ur ordentligt. Sen fyllde jag dem med såjord, vattnade o stack ner två frön i varje (ifall ett bestämmer sig för att inte gro), med bara pyttelite jord över. Avokadokärnan täckte jag till 2/3 med jord. Sen ställde jag dom ljust, men för att de inte skulle stå i direkt ljus klippte till ett litet solskydd. Slutligen la jag en plast över (fast det var inte så snyggt, så den åkte av när det var photo session). Nu börjar den långa väntan... (Jag uppdaterar när det händer något)
.
.

Odlingsprojektet dag 1

.
Jag har ju flyttat, och till på köpet blivit med balkong. Efter lite Googlande kom jag fram till att slingerkrasse vore super. Det är fint (lite senior-varning, men ändå), växer snabbt (hoppas jag) och går att äta (både blomma och blad, tänk det partytricket). Dag 1 köpte jag frön och såjord och la fröna på ett blött papper i 1 dygn. O när jag ändå var i farten la jag en avokadokärna på tork.
.
.
.

Beslutet är fattat

.
Jag har bestämt mig för att fortsätta blogga, sagt och gjort! Jag tänkte börja med ett litet projekt, första delen kommer ikväll (ahh, en teaser, hatar det egentligen.) Tills vidare får ni (om jag har några läsare kvar?) nöja er med en bild på mig på balkongen, för ni har väl märkt att det hunnit bli vår?!
.
.
Ps. Detta inlägg skulle publicerats igår, (jävla) blogg.se verkade ha söndagsångest.
.

Jag vet inte

.
Jag slutade blogga i och med flytten, nu vet jag inte om jag ska börja igen. Jag funderar på för vem jag gör det, och om jag egentligen mår bra av det. Jag tänker vidare och återkommer med hur jag gör.
.

RSS 2.0