Life is good.

.
Vissa dagar känns allt så självklart. Man skrattar, pratar och förstår på föreläsningarna. Tyvärr känner jag rätt ofta att man är felplacerad i livet (uj, uj så djupt), liksom en ständig oro "kollar de snett på mig?" eller att helt plötsligt känna"fan va ful jag är i de här kläderna, varför valde jag dem imorse?" och så vidare i all jävla oändlighet.
.
Men idag har alla val gått lätt, allt har klaffat, dagens seminarium och föreläsning var intressanta och jag har varit glad. Life is good!

Jag kommer inte på någon rubrik för jag har tappat orden

.
"Nej, för mig är neger en neger. (...) Det ska ju inte vara ett skällsord att bli kallad neger. Det finns ju den röda rasen, den gula rasen och jag är ju av ett vitt ursprung. En neger är en neger, inget nedsättande." Annika Rydh (SD)
.
"Det handlar om hur man väljer att beskriva de människorna. (...)Traditionellt i Sverige så är neger en färg." Martin Kinnunen (SD)
.
Alltså rasbiologi, verkligen? Neger är inte negativt betingat, verkligen? De, vilka "de"? De annorlunda, de farliga? "De" används vanligen för att beskriva vad som inte är vi, alltså det avvikande. Och tilsist, neger är en färg, VERKLIGEN?!
.
Jag hittade artikeln via LadyDahmer.

Vilka köper ni julklappar till?

.
November är inte ens slut och julstressen är i full gång. Missförstå mig rätt, jag älskar att julstämningen är i full gång, tyvärr så kommer stressen som en ovälkommen bismak.
.
Julklappar är en del av det som brukar bidra till stressen. Jag älskar att ge och jag älskar att få, men jag känner att julen gärna får handla mer om mat och umgänge. Själv kan jag inte njuta av mina julklappar när jag vet att de har åstadkommit givaren så mycket stress och huvudbyr.
.
UnderbaraClara sa i husmorsskolan igår att hon förespråkade önskelistor även i vuxen ålder. Jag förespråkar julklappsleken istället för paket till alla och envar.
.
Nu kom detta inlägg att handla om julklapparnas vara eller icke vara, när det jag egentligen undrade var vilka ni köper julklappar till. Nå?
.
Själv ger jag nog julklappar till morföräldrar, föräldrar, syskon, sambo, bästa vännen o gudsonen. Dock siktar jag på att ge sådant som kan avnjutas länge efter julen, som inte är bortglömt innan det nya året.
.
.

Hemnet alltså...

Hemnet sätter igång min idésnurra, vad sätter igång din?
.
.
.
.

1a advent

.
Nu är lagomfina söndags tunikan och hela strumpbyxor på, nu jävlar ska jag baka julgodis och peppa inför klockan tre när vi får fina gäster som ska sörpla glögg så det står härliga till! Och om vi får tråkigt så ska vi se Sunes jul, jag hoppas vi får det, tråkigt alltså.
.
.
Klicka på bilden för att komma till min Jullista på Spotify.
.

Snö

.
Jag vill ha snö nu! Torr, vit, knarrande snö.
.
.

Minsta lilla pyttigaste mini

.
På grund av min kärlek till fina saker i kombination med min kärlek till begagnade saker har jag nu tre baboushkor, och den ena dockans minsta figur är så himla liten.
.
.

(Manliga) Makthavarlistan

.
Jag ögnar igenom Fokus lista över Sveriges 100 mäktigaste 2011. Då jag räknar efter får jag det ena gången till 27 kvinnor, andra gången till 26. Det är skamligt.
.
Två kvinnor finns med på top 10. Det är i alla fall glädjande att se att båda är på väg upp.
.

Bakar du?/ Vinternäring till håret

.
Här ska jag dela med mig av ett litet hår-tips! För visst är håret aningens torrt såhär års (mitt känns som svinto). Förutom ett fint, välvårdat, blankt bla bla bla hår så blir du inte heller ruinerad. Du behöver:
.
1 del olivolja
1 del aloe vera gel (världens bästa tub i badrumsskåpet, mot finnar, klåda, solbränna, rödflammiga överarmar osv. i all oändlighet. Om du inte har det, köp det.)
2 delar av ditt vanliga balsam
.
Blanda allt i en bunke och applicera i torrt, smutsigt utborstat hår. Få så lite som möjligt i hårbotten. Låt sitta över natten och tvätta håret noga på morgonen. För att skydda dina sängkläder kan du sätta upp håret i en hästsvans o trä en fryspåse över, eller lägga en handduk på huvudkudden.
.
.

Inte så jävla mycket carpe diem

.
Pappa ringde och bad mig maila över lite bilder från i somras (misstänker att han är ute efter julkortsmaterial). Så gick det till när jag fastnade i mina sommarmappar.
.
Av någon anledning har jag väldigt många bilder på mina fötter och på fina stenar.
.

Vad jag har på mig idag

Jag har funderat på det här med dagens outfit. Det är en så tydlig rubrik när man vill visa vad man har på sig, det räcker till och med att skriva dagens, kort och gott.

.

Problemet med att börja skriva inlägg med rubriken dagens outfit är att man genast klassas som en modeblogg. Detta är inte ett problem i sig, jag läser och gillar många modebloggar. Problemet är att min blogg är inte en modeblogg. Jag gör skiljetecken mellan mode och mina kläder. Så jakten har börjat på en klädrubrik som inte kopplas till  modeblogg.

.

Ordet outfit betyder vanligtvis kläder, så jag synonymsökte och kom fram till följande förslag på rubriker, om jag nu kommer fortsätta visa vad jag har på mig. Vad sägs om:

.

Morgonmundering

Dagens dräkt

Kvällens klädnad

Kvällskostym

Partypaltor

Söndagsstass

Städskrud

.

Säg gärna vilken rubrik som är din favorit, eller lämna ett eget förslag!

.

Detta är alltså vad jag har på mig idag, blått grönt och gult. En färgchock som gör sig fint mot den naturligt grå bakgrunden (det är mulet idag).

.


Nu börjar det!

.
Med 1a advent inom räckhåll är det väl inte mer än rätt att säga att nu börjar det, myset! Jag har börjat med mysandet så smått här hemma, kanske inte att julpynta, det är jag inte så mycket för. Snarare att vinterpynta, vitt, grått och lite rött. Ljust, krispigt och mysigt och fluffigt, på samma gång. Liksom spets och tyll och levande ljus och smålampor och fuspäls och stickade filtar och duntäcken på samma gång.
.
Dock åkte jag aldrig till IKEA förra veckan, så det är lite skralt med material. Det blir på tordag, då kan det tänkas att jag kommer hem med två eller fem hyacinter, o kanske, kanske något mer!
.
.
.
.

¿Qué hora es

.
.
Turkos äggklocka från Christians mormor och grön väckarklocka från loppisen på Valsala torg.
.

Jag spar det

.
Jag skulle blogga om helgen: När jag fick ärva den snyggaste långkjolen av Cristians mormor (!), om när jag fick mitt livs första heimlich (!!), om när jag köpte de dyraste byxorna i (mitt) mannaminne, om en skitbra bok jag köpte på poketshop för att jag fick vänta så länge på tåget hem (och därmed vilka städer jag varit i i helgen), om hur ont jag har i fötterna o varför. och ja, om lite mer. Men jag är så trött, så trött.
.

Vad är det för en dag?

.
Imorse när jag o Ch stod o gjorde oss skol-klara i badrummet blev jag lite full i fan...
.
Jag lite nynnande som i födelsedagssången: Vad är det för en dag?
Han fick lite svett i tinningen o frågade trevande: Din namnsdag..?
Men så var icke fallet (15 Maj är min namnsdag, för bövelen). Jag: Nej, idag är dagen som jag tar din parfym.
.
Såhär i efterhand när man sitter på Ekonomikum o luktar herre (visserligen god, men...) vet jag inte om det var en så bra idé.
.
.

Vare det ljus!

.
Senare i eftermiddag ska jag åka till IKEA o köpa julstjärnor. Jag tycker att det är löjligt att man inte får julpynta innan 1a advent. Jag menar, det enda man gillar på vintern ska väl inte behöva vara så satans begränsat?
.
Nu sitter jag o kollar på ikea.com för att se vad mer jag kan tänkas behöva/vilja ha (blir nog lite fler blockljus). Då snubblade över denna kandelaber-skål:
.
Fatta va fint det blir om man fyller den med mandariner och polkagriskäppar!
.

Instagram

.
Om du har en Iphone (jag vet inte om det fungerar med Android) så skaffa appen Instagram, det är gratis o skitkul! O så lägger du till mig: ekstromsofia
.
.
.
.

Fisksoppa, helt enkelt.

.
Nu har jag fått tummen ur rumpan eller rumpan ur vagnen (jag hatar orden archle, hur stavas det ens?) eller vad man säger. Jag tänker nämligen alltid att jag ska skriva ner mina recept. Så idag gjorde jag det. Jag blandade från några olika recept, o det blev jättegott!
.
.
.
.

Bra idé!

.
Jag hittade just en gammal favoritblogg, kolla vilken bra idé! Bakgrundsbild med kalender, o en räv! In till henne o hämta hem den.
.
.

Önska kostar ingenting

.
På min dator har jag en mapp som heter önska kostar ingenting. Med andra ord, saker jag vill ha. (fast sen när det väl kommer till att köpa saker som jag vill ha bara för att de är så fina så står det ofta still, men som sagt, önska kostar ingenting). I den mappen ligger iaf den här bilden, från livet hemma.
.
.

Post-weekend-stress

.
Idag har jag varit låg. Med andra ord trött, sur o grinfärdig. Efter helgens festligheter (♥♥♥) känns vardagen alldeles... alldeles vidrig (för att tolka Askungen). Nu snör jag på mig fulskorna o går ut o hetsgår lite, annars kommer jag bara grotta ner mig.
.
.

Helgens planer

.
Jag har spridit ut mitt hjärta över hela Sverige och lite till. Likt en yr vallhund försöker jag förgäves samla truppen, men det är omöjligt. Istället så inser jag att jag har vänner lite var stans (lite som en kvinna i varje hamn, fast bättre). Men om man ska se livet från den ljusa sidan (och det ska man ju, har jag hört) så leder mina utspridda vänner till ännu mer utspridda vännersvänner som i vissa fall blir riktiga vänner. Nåja, helgen viger jag åt mina hjärtan i Göteborg!
.
.
Trevlig helg alla fina!
.

Chokladorgasmen

.
Oh sweet lord, testa detta recept! (trots att det är Leila så är det inte lika tre-kakor-i-en-väldigt-komplicerad-kaka-med-många-ingredienser-vräkigt som jag kan tycka hennes recept är.)
.
.
Om någon är lika porslinsnördig som jag kan jag stoltsera med att jag fick denna (och en till) blå eld assiet när jag fyllde år. Det är min farfars systers (faster Birgitta kallas hon, AV ALLA) gamla.
.

Andy says meow

.
Ni kanske minns när jag skulle välja affischer till väggarna här hemma? Beställningen är gjord, paketet uthämtat o två av fem affischer är uppe. Jag kunde helt enkelt inte låta bli två av Andy Warhols katter. (De sitter på väggen i hallen, mittemot detta).
.
.
.
Vi kallar dem Alf och Egon.
.

Klump i magen

Hjälpte just en alkis knäppa jackan. Han sa att det var hans sjunde laget o att han inte förstod varför han frös. Klump i magen.

Arg, ledsen och besviken

.
Jag har länge (alltså vi pratar kanske tre år) velat ha en beige Busnel-kavaj. Till jeans, till shorts, över klänning, som jacka. Trots dess tantighet tycker jag att de är så himla fina! Så efter helvetestentan i slutet av Oktober bestämde jag mig för att det var dags. Så jag kollade Tradera och Blocket. Jag hittade en storlek 36 i offwhite (ljust beige) som jag köpte.
.
Igår kom paketet. Jag öppnar med spänning, den var så himla fin, jättefin skick. MEN! (Varför måste det alltid vara ett men?). Det är en storlek 34, inte 36 som anonnsen sa. Alla informationslappar är slitna o modellen (som ska vara slank och rak) är fyrkantig och slapp. Jag misstänker att jag har fått en kopia!
.
Jag ringer upp säljaren och nämner inte att jag tror att jag fått en kopia, utan att hon skickat fel storlek. Hon är jättetrevlig men är på jobbet och skulle ringa upp så vi kunde lösa det (hennes ord). Hon har inte ringt än.
.
Jag har klump i magen o är rädd att mina pengar är borta. O jag tänker inte sälja den igen då jag tvivlar på att den är äkta.
.
Fan jävla piss. (Fast än vet jag ju inte om det är kört, men ovissheten är minst lika jävlig som tanken på att ha blivit snuvad på den summa pengar som skulle ha blivit mitt dyraste klädesplagg, om man säger så).
.

Ekström skyller på Ruthström

.
Det är Nina Ruthströms fel! Jo, för hon bloggar alltid (ehm, kanske inte alltid, men det har hänt) om jordnötssmör, o nu är jag fast! Nom, nom, nom...
.
.

Man vet...

.
Man vet att man gjort för mycket pasta när man är mätt men tallriken ser orörd ut. Tugga på!
.

När man har brunch...

.
...Så kommer den första vid 11 o den sista går vid 22. Man hinner med Super Mario Word, Yatzy och MIG. Man skrattar tills man gråter. O inser att man har värdens bästa vänner.
.
.
.

Just nu

.
...Tar jag med mig grabben och de här raringarna o går på kalas! Trevlig helg!
.
.
.

Vadan denna minutiösa planering?

.
Nu kanske man undrar varför jag är hemma för att pyssla med hemmet? Jo, dels för att det behövs. Det slog mig nämligen igår att jag bjudit in ett glatt gäng på brunch imorgon, o inte vilken brunch som helst, födelsedagsbrunch! Planering på det? Javisst:
.
.

När jag blir lärare...

.
Jag ska (ju) bli lärare. Jag tror att tydlighet och struktur är A och O. Jag tror att man lär sig mer och kan koncentrera sig bättre om ramarna för arbetet är tydliga.
.
Mycket information i skolan handlar om "lappar", ofta är lapparna opersonliga, otydliga och fula. Det kommer det bli ändring på när jag blir fröken. Lite såhär kommer det se ut då (möjligtvis med annat innehåll).
.
.

Mjau (eller grr)

.
.

Hönan eller ägget

.
Nyheterna varnar om hur farligt det är på förskolan. Självklart är det oacceptabelt att barn skadas i skolan eller på förskolan, men man måste fråga sig varför olyckor inträffar. Jag vet helt klart vad jag tror, och jag observerar att storleken på barngruppen aldrig nämns. (Däremot står det "Hade förskolläraren stått där och haft uppsikt lite runt om på varje barn då hade ju Martin levt", som om förskolepedagoger inte redan vänder ut-o-in på dig själva för att se efter alltför många barn.)
.
Ikväll kl 21.30 kommer Kalla fakta handla om säkerheten på förskolor. Vi får väl se... Dåliga förutsättningar och nedskärningar eller inkompetenta pedagoger.
.

Ta ditt jävla ansvar

.
Det värsta jag kan tänka mig är att råka döda någon. Det kan låta sjukt, men jo, jag kan tänka mig flera scenarion där man råkar döda någon. Man ska bara skrämmas o personer trillar o slår sig för mycket. Man ska försvara sig, o slår för hårt (jag vet att denna är komplex, men jo). Man kör bil och hinner inte bromsa.
.
Det näst värsta jag kan tänka mig är att folk jag älskar dör. (Förtydligande: inte en naturlig död en olyckor o våld). Fy farao.
.
Så därför köper jag inte att det är töntigt med reflexer. Jag såg att Lisa bloggade om det, så då gör jag det med. Sverige är ofta mörkt. Få tummen ur o ta ditt jävla ansvar, om inte för din egen, så för andras skull.
.
.

My latest love

.
Sådärja, bloggen! Nu är hästveckan över, och jag överlevde. Sedan sist har jag fått en ny kärlek. Säg hej till Bianca! Vi promenerar ibland mitt på dagen när hennes ordinary mom är på jobbet. Jag är inte helt van vid hundar, men tror mig känna till grunderna. Här kommer en lista över mina hundkunskaper:
  • Jag ska alltid gå först ut, och först in. Sedan så bjuder jag ut/in henne.
  • Hon får inte dra i kopplet.
  • Jag brukar "sätta henne" o sen gömma mat som hon får nosa upp.
  • Hon kommer när jag topar, då berömmer jag henne.
  • Om hon blir för ivrig så stannar jag, väntar tills hon är lugn o sitter, sen börjar jag gå, jag först.
Så ni hundvana, ge mig tips! Hur blir mina o Biancas promenader så roliga som möjligt?
.
.

RSS 2.0