Syns det så väl?

Jag har länge tänkt köpa träningsgummiband, idag blev det av. När jag betalade sa han i kassan "och så aktar du så att gummibanden inte sprätter upp i ansiktet på någon". Min enda tanke sedan dess: Hur kunde han se att jag var klantig?!


Edit, 27 timmar efter inköp: Gissa om det gjorde ont när den snärtade upp i ansiktet på mig...

.


Jag har inte börjar plugga än...

.
I fredags köpte jag en ny klänning (ooops, jag var för lång) tunika på rea. 99 kr, ja tack, tack hejdå, tack. Men jag är inte den som krispar runt med kjolar och rosetter, så jag har den till blå jeans och vita converse (vad annars?).
.
.
Ni som följer mig på instagram vet redan att idag är den dagen när jag inte kan sluta posea (posa?). Ni som inte följer mig på instagram borde göra det! Gör det: Ekstromsofia.
.
.

Hej igen!

.
Jag ska inte ljuga, min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) har sugit musten ur mig. Jag har gråtit, tvivlat, vaknat mitt i natten, varit arg, ledsen och trött, faktiskt väldigt trött. Nu är det sportlov (att jag ska skriva ett PM på 10 sidor på 5 dagar ignorerar jag just nu) och jag började med att vara på landet över helgen. Mamma fyllde år och vi överraskade henne. När jag behöver paus åker jag ut dit, krattar lite tång och eldar utav bara helvete (jag är något av en eldarkung).
.
.
Så hej igen!
.

När man kan göra det lite snyggare

.
Jag läser livethemma och inser att jag nog faktiskt, trots att jag först sa nej till mig själv verkligen behöver vill ha ikeas lilla växthus. Och när jag ändå tänker på det behöver jag nog ett gäng vaser också, att använda som växthus för de växter som inte ryms i växthuset.
.
.
.
Växthus 149 :- och vas 79 :- Ikea.
.

Det här med att jag inte nätshoppar...

.
.
Från Nelly.
.

Om jag vore en nätshoppare

.
.
.
.
Allt kommer från chicy.se.
.

Euforisk

Ibland är allt så jävla bra. Jag är en jävligt bra lärare med jävligt bra, fina, smarta elever. Och så har jag superfina flickvänner som kommer på besök i helgen. Och vid sidan av dem har jag en (om möjligt) ännu finare pojkvän. Nej vet ni? Nu går jag på helg!


En skitdag i lärarrollen

  • Åka hemifrån halv sju, komma hem tjugo över sex.
  • Va?! Skulle inte Robin ha oss? Varför har du oss? (Tack, hej, jag har suttit i två timmar för att ni ska få en fin presentation OCH skrivit ut åhörarkopior)
  • "Du! Din klänning... Skitful" (Ja, jag vet att du blev stött när jag bad dig ta av dig kepsen. Men okej, nu när du sagt detta dödsviktiga budskap kanske vi kan återgå till undervisningen?)
  • Elever som kastar nyvessade pennor likt dart-pilar. På varandra.
  • "alltså, om man har två pappor, då blir man typ förvirrad..." "jaa, och äcklad", liksom, vad svarar man på det?!
Ibland ångrar jag att jag inte ville bli typ... lastbilschaufför.

Förtydligande: jag gör vfu (verksamhetsförlagd utbildning, det som förut hette praktik) på en skola som bokstavligt talat ligger i skuggan av miljonprogrammet. Med en rektor som tycker att polisanmälan är onödigt för då får man för mycket papper från soc. Lite så.


Överkastförälskelsen

.
Tyvärr har jag inte 2300 kronor att lägga på ett överkast, men om jag hade...
.
.

#alphabetmonth

.
Om du har en I-phone tycker jag att du ska ladda ner gratisappen Instagram och vara med på #alphabetmonth, lite som #alphabetweek, fast en månad (förtydligande för er som inte är med på engelskan). En bokstav per bild och dag, i en månad. Är du med? Ja! Initiativtagare? Nina.
.

När man skrattar åt sig själv...

.
Nyss när kollade jag Instagram hade Nina lagt upp en bild och skrivit "av pasteller blir man snäller", varpå jag klämde ur mig "av färg blir jag äldrig ärg". Sen skrattade jag så jag grät.
.
Nu tänker jag att fler tyckte det var roligt, så jag bloggar om det. Men jag vet hur det kommer bli, jag kommer jag logga in på bloggen igen sen och se att ingen har kommenterat, skämmas en skvätt och kila vidare...
.

Förkylningssmoothie

Jag är förkyld. Hemma. Själv. Tråkigt!

Jag tröstar mig med att göra smoothie av:
1/2 banan
1/2 äpple
1citron
2 cm ingefära
1 skvätt apelsinjuice
1 klick turkisk yoghurt


Drömmarn

.
Jag är en drömmare. Ungefär varannan dag får jag nya, storslagna drömmar om hur mitt liv ska levas. Idag? Bonde. Jag föreställer mig en gård med, säg fem kor och ett gäng får. potatis, morötter och kanske något mer på en åkerlapp (tresäde). Ett rött hus där inredningen inte alls säger bonde. Jeansshorts på sommaren och blåoverall annars. En traktor. Lite så drömmer jag idag...
.
.

Hej fredag!

Idag är det fredag -som jag har längtat! Jag firade det hela med att inviga mina nya ballerinor (OBS dock inte ute, det var -16). I verkligheten är de knalligt klorofyllgröna, mums!


Photoboothar min nya klänning

.
Jag har hela veckan tänkt att jag ska visa min nya klänning som jag köpte i helgen. Men så har man höga ambitioner och blir aldrig nöjd. Så jag visar min som jag ser ut 10 minuter innan jag sätter mig på bussen och genomgår den magiska transformationen från sofia till lärarsofia.
.
.
Mitt ansikte ser ganska roligt ut, i photobooth får man tre sekunder på sig att springa till sin plats, fokus var på klänningen, inte fejset.
.

Visst gör det ont när knoppar brister...

.
...Varför skulle annars min två dagars avokado tveka?
.
.
.
Det händer ganska ofta att jag hamnar i vurmande perioder. Då vill jag ha hund (det vill jag ganska ofta) eller barn (det vill jag alltid) mer än annars. Eller, jag vurmar mer än annars. Men ingen hund och inga barn, då får man lägga krutet på annat.
.
Som att bygga ett växthus till en avokado. Eller att odla i allmänhet. Just nu har jag tre sticklingar som står, 12 nysådda chillisar (chillin?) och så herr alligatorpäron.
.
Önska mig (och dem) lycka till!
.

Han är ett kap.

.
Nu är det så att jag inte gillar när folk skriver hur bra de har det. Präktigt. Och så tror jag oftast inte på att det är sant. Jag tycker också att det bidrar till någon typ av lycklighetshets som gör att folk tappar greppet om verkligheten.
.
Så tycker jag.
.
MEN...
.
Jag vill bara säga att jag har världens bästa lover som just kom hem med semlor som vi ska äta till frukost i morgon bitti. Sa jag världens bästa?
.

Ett inlägg om ett bord...

... Som jag tyckte var fint.
.
Psst, det finns på Åhléns för 499 kronor

En del av mitt vardagsrum

.
Förra helgen var min familj här, och med sig hade dem el grande borro. Därmed fick vi äntligen upp lite grejer på väggarna (som av borr-smulet att döma är gjorda av tegel). Välkommen in!
.
.
Låt mig presentera! Från vänster: Ch och hans bror Jacob; ch, hans bror Jacob och morfar Karl-Erik; ett kort från en utställning; 2 x Ryska damer;min mormor Britt-Marie och hennes bror Sören; bara Sören; tre italienska änglar och slutligen; min mormor Britt-Marie och morfar Svantes bröllopskort.
.
.
Ska vi gå igenom vart alla saker är från? Okej: Tavellist, alla soffkuddar, den randiga filten, ryamattan och den svarta ramen längst till höger: Ikea. Alla tavelramar (utom den svarta) och soffbordet: Andrahand. Soffan är från Chs ungarlsliv (tidigare lägenhet). Tavlan på änglarna är från Italien. Vasen är present och yllefilten är från Klippan.
.

En fråga

Innan utrensning:
7 tvålar
3 schampon
5 balsam (varav 2 inpackningar)
4 övrigt (ansiktsmasker (maskar?) skrubbar etc.)
4 tomma flaskor

Efter utrensningen, typ samma, minus 4 tomma flaskor och dubletter.

Fråga: Är detta rimligt?


Vad jag lagt min tid på

.
Jag har nu varit ute på VFU (Verksamhetsförlags utbildning inom lärarprogrammet) i två av åtta veckor. Jag jobbar med två "vanliga" åk 7 och en 9a som fram tills i våras gått i förberedelseklass. Den som bott i Sverige längst av dem har bott här i ca 2 år. De pratar, läser och skriver svenska. De inspirerar mig och all min tid går åt till att klura på hur jag ska hjälpa dem få bra betyg, så de kommer in på gymnasiet, det är vad de säger att de helst av allt vill. Då kan det bli så att man hittar en två veckor gammal tulpan i badrummet, för jag har inte haft tid att tänka på sådant.
.
.
.

RSS 2.0