Påsk var'e här!

.
Idag har jag påskpyntat hemma. Ett gult ris i köket. Nu har min gul-feber lagt sig lite, men gult har länge varit min favoritfärg. Något som min mamma absolut inte kan förstå, enligt henne så är gult fult. Enligt mig så är gult INTE fult.
.
Korten på väggen är från IKEA, vajern de hänger i är från Granit, vasen är från Röda korset, ljusstakarna har jag fått och fågeln är från Indiska.
.
Sen så fick det bli ett ris i vardagsrummet också.
.
Stolen, bordet och vasen är second hand, tavlan är IKEA + Cole & son, Jesus-bilden ovanpå tavlan är från Italien, de två ryskorna är från Röda korset. De två värmeljuslotusarna har jag fått.
.
Slutligen har jag pillat ihop ett fjäderhjärta som verkligen är to much som sitter på ytterdörren.
.
.

Duo duk

.
När jag fyller år ska jag önska mig en symaskin. Då ska jag bland annat sy en sånhär duk:
.
Från livet hemma
.

En middag

.
.
Gårdagens middag bestod av sesamnuggets och vårrullar (kolla frysdisken på ICA, där finns båda två) med ris, coleslaw, broccoli, sötsur sås och en sojadipp. Det var högst vegetariskt och jävligt gott.
.

time-lapse fotografier

.
Jag sitter och förberender mig inför ett seminarium om historiska data i gemorfologi, där jag ska presentera metoden time-lapse fotografier, alltså kort på samma ställe vid olika tidpunkter. KUL! Jag önksar att jag hade haft tid att återskapa några bilder där jag själv är med, men jag får nöja mig med vad google har att erbjuda.
.
Riddarholmen, ca 1900 och 2008
.
Slussen och gamla stan, ca 1900 och 2010
.
Slutligen en fotografi från den roliga bloggen Hejigen
.

Sweet dreams (ggr 2)

.
Alltså först och främst, jag älskar Ch. MEN! Vi sover i en 120 säng, och vi är båda inga pygmémänniskor, jag är 170 och han 185. Klena 60 cm var har satt sina spår, nästan varje natt vaknar vi/väcker varandra. En 120 säng kanske kan tros vara bra för romantiken, men nej säger jag. Så jag drömmer...
.
.
.
.
.
Alla bilder är från livethemma.
.

Från en verklighet till en annan

.
Från prasslet av vinden i palmer, 26° och inget större bekymmer än vilken smak på glassen man ska ta. Till seminarier, litteratur, artiklar, fältarbete och en gnutta kaffesmak i munnen.
.
.

Para- para- PARADISE

.
Poolhäng, marknader, gatukatter, pyramider, sfinx, kairo, havet, korallrev, kameler, öken... Här är några bilder från Egypten!
.

Adios!

Nu åker den här trötta tjejen som kämpat på en mindre bra högstadieskola i åtta veckor på semester i en vecka! Puss på er!


Lite tankar om kost

.
.
Jag läste just en artikel i DN om en barnfamilj som äter vegankost. Artikeln var läsvärd, så klicka på bilden och läs den!
.
Jag försöker att äta vegetariskt, av miljömässiga och etiska skäl. Det finns två anledningar till att jag inte äter vegetariskt till 100% (alltså är vegeterian). För det första så tycker jag om kött, jag älskar riktigt rött, blodigt kött. Japp. Däremot så unviker jag "slentrian-kött", typ köttfärs eller köttbullar, då finns det många godare, roligare vegetariska alternativ. För det andra så väljer jag att äta kött av sociala skäl. När jag var yngre så åt jag inte rött kött, och jag minns fortfarande skammen när personer glömde bort det, eller inte visste om det. Om en annan person lagat mat till mig så tycker jag att det är oförskämt att tacka nej. Mat äter man.
.

Vem är du? Vem är jag? Vill du bloggälska mig?

.
I bloggvärlden har det både här och där surrats om bloglovin. Jag har ett konto som jag aldrig använt men nu gick jag in och strukturerade upp där, och jo, det kommer nog bli himla bra. Eftersom att det är så bra så tycker jag att du ska följa mig! Klicka på duvan så kommer du till bloglovin, där är det bara att trycka på följ bloggen.
Sen så undrar jag lite om det är någon som läser min blogg som vill presentera sig lite? Skriv gärna några rader om dig själv i en kommentar, det skulle göra min dag!
.
För att inte vara sämre själv så börjar jag med att presentera mig, man måste ju vara artig! Texten skrev jag i ett inlägg hos Madeleine, in och presentera dig där med (copy-paste?)!
.
Jag är Sofia, som bor i Uppsala och läser till (fast anser mig vara) lärare i samhällskunskap, geografi och förhoppningsvis historia och religion på högstadiet.
Jag är nog motsägelsernas person. Jag är glad och arg, likgiltig och passionerad, gillar färg och svartvitt (för den delen beige och grått också).
De saker som inte finns någon motsättning i hos mig är att jag är en person-person, jag älskar folk i min omgivning och blir förälskad i folk titt som tätt. Men den jag älskar är min sambo, ch.
.

Längtar och saknar

.
För ett år sen var jag i Marocko, och på lördag åker jag till Egypten. I Marocko var det lite hur som helst, galet, svettigt, överallt luktade det något och det var aldrig (ALDRIG) tyst, jag kan sakna det. I Egypten hoppas jag på lite mer snorkling, solning än i Marocko, men kulturellt får det gärna vara samma!
.
.

Omskolning!

.
Nyss var det omskolning för några små chiliplantor. De hade stått trångt i små koppar och stannat i växten (inbillar jag mig).
.
.
Så upp med småttingarna ur koppen!
.
.
Så blev det dags för inspektion. 12 frön (från en chilifrukt från ICA) blev 10 plantor. Jag var som en öm moder som stolt hojtade "titta, den här kan tillochmed bära två, lecakulor med rötterna! TVÅ!"
.
.
Efter lite pillande med jord och plantor så hamnade de tillslut i de marockanska teglasen. Än har jag inte köpt något växthus, så en uppochnedvänd vas fick funka (de andra fick avsågade pet-flaskor på sig).
.
.
Det om det!
.

En del av en helg

.
I helgen har jag haft det så himla bra! Fredagsmiddag med familjen, lördagskalas med halva släkten, lördagskväll med kusinbästisen, södasbruch med flickvänner och några pojkvänner, och så söndagshäng med bästiskusinen.
.
På kalaset med släkten fick jag äntligen tillfägge att ge min gudson en försenad present. Så, bilder på paketet, innehållet, likheten och användandet.
.
Till en treåring.
.
Innehållet, skor i storlek 25, jag dör.
.
Likheten, jag har (3 par) vita converse.
.
Och så användandet. Skorna åkte på med en gång, sedan spatserade han omking för att tillslut somna med skorna i min mammas famn.
.

Total vardagslycka


Samma visa varje gång.

.
Först blir jag ledsen, sedan arg, sedan ont, sedan godissug from hell (ville dricka milkshake med sugrör i sängen igårkväll), och sen mens. Samma visa varje gång.
.
.

Jag fick en kommentar...

Jag fick en kommentar i förra veckan som jag gått och irriterat mig på sen dess. För det första så var den totat frånkopplad mig eller min blogg. För den andra så var innehållet om möjligt ännu mer frånkopplat mig och min blogg.

 

- Vill du hålla koll på vikten. träna och ha ett hälsosamt liv?

- Har du tappat motivationen och fastnar alltför ofta i soffan med en chipspåse och dricka?

Lugn! (bloggens namn) är en blogg som endast postar motiverande och inspirerande bilder för att få dig att nå hälsosamma mål! Allt går, bara man vill!

 

Svar: Nej, jag vill inte hålla koll på min vikt. Faktum är att jag inte väger mig såvida jag inte måste, typ på vårdcentralen. Jag har ingen aning om vad jag väger och jag vill inte veta. Jag har heller inte tappat någon motivation.

 

Däremot så stämmer det att jag ganksa ofta "fastnar" i soffan med snacks (nu föredrar jag godis framför chips) och jo, ibland dricker jag till. Dock är detta något jag njuter av och har för avsikt att fortsätta med.

 

Vidare uppmanar du mig att vara lugn, det är nu blodtrycket börjar stiga. Lugn över vadå? Lugn över att jag borde vara uppstressad för att jag har en sund inställning till livet? Jag behöver inte dina motiverande och inspirerande bilder. Faktum är att jag avskyr spam-kommentarer som dina.


Våta stolsdrömmar

.
Det börjar bli dags att ta tag i köket. När vi flyttade in var prio ett att bli av med den murkna parketten, flagnade tapeten och mintgröna hallen. Men nu är det som sagt dags för köket. Inget storartat, men lacka om luckorna (som är målade i vattenfärg, på riktigt) och installera en fläkt så det inte luktar os när man kommer hem. I samband med detta har jag insett att nya stolar är nödvändigt, för att inte säga livsviktigt.
.
Så, mina damer och herrar, transor och queer-personer, låt mig presentera... Mina våta stolsdrömmar!
.
(Baldershage.se, Åhlens, Tolix och spiti.se)
.

Orange

.
Ett hörn i mitt sovrum. Tänk va vi skrattade när vi öppnade färgburken, det enda jag fick fram var ett missnöjt "Rhode island..?".
.

Skorna fick jag när mamma hade varit i Kina, "Sofia, ta det inte som en pik... Men..." Hur kan man inte ta det som en pik när man får baby-skor av sin mamma?
.

En söm på klänningen.
.

Avrundar denna färg-mani med nymålade naglar. Färg? Orange, såklart.
.

Om sanningen ska fram...

 


Edit: Såg nu att jag råkat posta mitt förberedda inlägg (Det här med att skriva PM) i förväg, trots att jag FAKTISKT pluggat till 12.20. Så det så.

.


Det här med att skriva PM


Efterlyses: Den där känslan!

.
2a mars och våren tycks vara här. Solen värmer, Conversen har varit på 3 dagar i sträck, men var är den där känslan? Ni vet, hopp och förväntning, pirr och sug efter bara ben och ta-med-kaffe?
.
För min den är den borta, eller den har inte riktigt kommit. Trots en semestervecka, en helg i Torekov med mina bästa vänner och 10 dagars fältstudier på Fårö att se fram mot inom de närmaste månaderna vill jag liksom bara gå i ide.
.
Jag är arg (och besviken) för att skolan som institution alltför ofta inte lever upp till nödvändig standard. Jag är ledsen för att jag saknar mina flickvänner (som bor i Stockholm och andra städer). Jag är velig över hur jag ska göra med sommaren (var jag ska bo, om jag ska jobba, med vad i så fall?). Jag känner mig trött och sliten. Tiden går och jag hinner liksom aldrig ikapp. Jag hinner aldrig sova ut, vila bort förkylningen, laga god mat, umgås.
.
Men jag har iaf på mig Converse, ett steg i rätt riktning!
.
.

Antony

.
Jag ska till Egypten den 17e. Förutom en solbränna, rekreation och eftertanke (det är var semester är till för, enligt min pappa), snorklingsupplevelse och drinkar skulle jag gärna komma hem med en Antony...
.
.

Kärt återseende

Handen upp om man saknat solen!!


RSS 2.0