A crush on a certain Marc

.
Livet känns så glattigt och problemfritt just i detta nu. Slutseminarium avklarat, universitetet och jag är på paus. Ikväll åker jag till Stockholm och imorgon börjar jag på nytt jobb (sommarjobb), vilket jag tror blir kul. Mitt i denna glättighet kan jag slösurfa, gud, det har jag inte gjort på månader! Just denna kväll förde slösurferiet in mig på tradera och en förälskelse i en viss Marc.
.
Bilder från diverse auktioner.

Tips inför alla studenter!

.
Idag var jag på säsongens första utspring! Åh så jag saknar min egen student, det var så himla riligt! Nu till tipset! På Claes Ohlsson kan man köpa så här söta USB-stickor för 149 :- som man kan fylla med bilder från utspringet och sedan knyta fast med en rosett på presenten, för vem vill inte minnas när man tog studenten?
.

YES I CAN!

.
Idag gjorde jag det, jag sprang Vårruset! Mitt livs första lopp. Jag som aldrig sprang, hatade att svettas och tyckte träning var töntigt (töntig inställning, jag vet) är nu frälst, hade lätt velat ta ett varv till när jag var klar. Så hur blev tiden? 5 km tog mig 41 minuter, BAM!
.
Snabbaste syrran och jag, FL (Före Lopp).

Total PEPP!

En bild bara

.
En väldigt slumpartad bild på Chs och mina fötter när vi väntar på en buss en gång.
.

Dagens nam!

.
Mina damer och herrar (självklart även alla queer-personer), låt mig presentera dagens nam: Vaniljiskaffe att ta med!
.
.
1.5 dl kokande vatten
3 tsk snabbkaffe
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk farinsocker
3.5 dl mjölk
.
Blanda vattnet med kaffet och de två sockrena. Låt svalna. Häll i flaskan och fyll upp med mjölk, förvara i frysen tills det är dags att gå.
.

Balkongen, pt. ...tusen?

.
Åh, min älskade balkong, som här på bloggen blivit en följetong (OBS! Rim!). Idag fick den (nåja, vi...) en alldeles egen tomatplanta, och som om inte det vore nog fick den även oregano, persilja, gräslök och citrontimjan. Så nu sitter jag här och känner mig rik.
.
Gratis är gott, krukan i zink har jag fått på långlån av min brors tjej Kristin, den vita har jag fått av mamma. Stenarna har jag plockat i Skåne och kannan från Kockum har jag hittat vid en soptunna på landet.
I mitten skymtar gräslöken som än inte är tätare än en 15 årings skägg, men den ska nog ta sig, hoppas jag.
Citrontimjan. Ja men ni hör ju! Bara namnet ger mig samma typ av gåshud som jag får av Ernst Kirschsteiger.

Livet och kläder

.
Just nu sitter jag i soffan och låter hudcremen torka in. Tidigare skrev jag det sista (DET SISTA) på min uppsats. 38 sidor (38 SIDOR). Medan jag sitter här konstaterar jag att indiska frächat upp sin hemsida, och jag kan tänka mig både ett och tre plagg därifrån.
.
.

BITTER? JAG?

.
JAG KAN INTE BLOGGA FÖR JAG KÄNNER MIG SOM DÖDENS ÄNGEL SOM PYR UT DÅLIGT HUMÖR.
.
MVH
/SITTER_I_DATASAL_UTAN_FÖNSTER_88
.

Sneakers

.
Jag är den vita Conversen personifierad. Jag skulle tro att jag har på mig vita converse kanske 250 av årets 365 dagar. Och fy fan va ont i fötterna jag har. I helgen var jag på Stadium för att köpa en inläggssula, varpå säljaren konstaterade att Converse är de sämsta skorna man kan ha, och om man har såpass ont i fötterna som jag har så är det bara att byta sko som gäller. Så hur gör man när man ska byta ut en så stor del av sig själv? Kanske att jag gör något sånthär:
.
Alla sneakers är från SNS

Några tankar om träning

.
Jag tränar inte. Jag har hela min tonår intalat mig själv att jag inte tränar, att det inte är jag. Det är liksom tryggast så. Jag har haft en föreställning av att träning alltid ska bedömas, och är det något jag är känslig för så är det kritik. På senare år så har jag insett att om jag får träna på mitt sätt, vänligt och peppande, då älskar jag att träna. Framförallt så får min kropp ett större syfte än att vara vacker. Dessutom så spelar det ingen roll om jag inte uppfyller kraven för en snygg kropp, jag vet att den fungerar och det är större. För när den används så blir dess funktion tydligare. Om jag får välja en komplimang så väljer jag stark framför snygg, alla dagar i veckan.
.
.
Jag är för övrigt nyss inokommen efter en 15 minuters löprunda, utan musik, bara kroppen som bestämmer takten. Och aj, så vackert det är ute. De här bilderna är från maj förra året, men stället, vädret och feelingen är densamma.
.

11 frågor, 11 svar

Fröken Bella är en jävligt smart tjej, du borde läsa hennes blogg. Dessutom så har hon utmanat mig att svara på 11 frågor, sedan så ska man ju skicka vidare sådana här utmaningar, men jag tycker att alla som känner för det ska svara, och så länkar man till sina svar bland kommentarerna, ok?

Här är Bellas frågor och mina svar:

Vad älskar du hos dig själv?

Jag älskar att jag har bra moral, det är jag stolt över. Och så älskar jag att jag har lyckats attrahera så fina människor i min omgivning, för visst är jag den gemensamma nämnaren, det har jag gjort bra!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Mjae. Jag tror på attraktion vid första ögonkastet, men kärlek tror jag är något som utvecklas senare.

Vilka fem kända personer skulle du vilja att festa med?

Jag tänker mig en middag med mig, Isabelle Mcallister, Ernst Kirchsteiger, Veronica Maggio, Zoran Ismail och Mia Skäringer.

Var och vem är du om fem år?

SVÅRT! Är inne i lite av en livskris, så jag säger nog att jag är på semester i Indien med Ch och kanske en unge eller två!

Vilket är ditt favoritord?

Det här är sånt man borde fråga folk i ens omgivning om. Men ord jag vet att jag säger ofta är "herre" (bra utropsord), "lillis" (om mig själv, mina kompisar, söta saker, alla kan va en lillis), "potentiellt" (lite av en parodi på en av mina lärare), och så svär jag ganska mycket, så "jävlar" och så "vansinnig" och "förbannad", de två senaste säger jag ofta om mig själv.

Vad är du mest stolt över?

Just nu är jag jävligt stolt över att jag har börjat springa. Jag har aldrig sprungit innan och nu är jag faktiskt rätt bra på det. Den 29e maj springer jag Vårruset.

Vilket är ditt roligaste minne?

Jag har många roliga minnen för jag har många roliga kompisar, senast på valborg så skrattade jag, min bästis och ch tills vi grät när vi kollade på Karlsson på taket klipp halv tre på natten och åt mackor.

Kallar du dig feminist, varför/varför inte?

Ja, det gör jag. Varför? För att jag är feminist.

Vad ser du fram emot mest det här året?

Den 28e maj när jag ska lämna in min uppsats och den 31a maj när jag har slutseminarium. Jag tror att man bäst beskriver datumen som ljuset i slutet av tunneln.

Vad ville du bli när du var liten?

Jag har inte haft så många drömyrken. Vet att jag ganska länge ville bli busschaufför.

Vilken är din favoritplats?

Just nu är det på balkongen, jag går ut där stup i ett när jag är hemma. I förra veckan satt jag och en kompis där, inlindade i yllefiltar, pratade strunt och drack vin långt in på kvällen. Annars så trivs jag allra bäst vid havet, alltid.


Jag drömmer mig tillbaka till Torekov

.
Igår var jag på en inflyttnings- och sambofest, så idag är jag lite trött (milt uttryckt). Ikväll ska jag bara chilla hemma, är fortfarande ensam, och imorgon ska jag upp tidigt för att skriva på min uppsats. Med andra ord så är det ingen upphetsande kväll jag har framför mig. Så då passar det utmärkt att drömma sig tillbaka till en episkt helg i Torekov som jag och mina bästa hade för fem veckor sen.
.

Soffläge

.
Jag packade ihop plugget. nog är nog. Nu är jag hemma hos mina föräldrar och ligger på soffan och planerar att göra det resten av kvällen.
.

Godis efter lunch

.
Idag är det röd dag för alla utom för studenter. Alltså så många helgar, kväller och ledigheter som man inte respekterar. Tacka vet jag de 8 veckor semester jag tar i sommar. Men för att få dagen idag att kännas mer uthärdlig i det nedsläckta universitetet blir det godis efter lunch!
.

Tilläggsinlägg om balkongen

.
Men oj! Jag skulle logga in för att blogga lite och såg rekordmånga kommentarer om min balkong, kul! Såg senare att jag var med på framsidan på blogg.se, även det, kul! Det var många som hade frågor om balkongen, trallen och priset, så jag gör nu ett eget litet inlägg om det. Först, en bild på en tårta.
Först och främst så bör jag säga att jag är student som inte arbetar extra, så även om drömmarna varit många (och dyra) så har jag behövt välja det billigaste av allt, och prioritera bort/avvakta med mycket (typ ett citronträd, en privat ört-trädgård, en bänk att sitta och ljuga på och ett bord).
.
Trallen är klickplattor av acacia-trä som jag köpte på Rusta, när jag köpte den så kostade ett 5-pack 129 kr, tilläggas bör att plattorna är 30x30 cm. Nu däremot så kostar de bara 99 kr för samma 5-pack, snopet för mig, tur för dig! När man lägger trallen så behöver man en såg, vi använde sticksåg men jag provade även att såga lite med en Japan-såg, och det går också bra, så vilken såg som helst tror jag går om man är noggrann. (länk)
.
Hyllan i zink som står längst väggen är en hylla från Ikea som inte kostar mer än 99 kr, dock varnar jag er för att det är den svåraste Ikea-möbeln jag någonsin byggt ihop. Man behöver en stark arm och en stark skruvmejsel så hålen på stommen och på hyllplanen inte stämde överrens (på min hylla). (länk)
.
De båda ljuslyktorna är också från ikea, en är en lite större som jag ställt ett blockljus i och sedan fyllt på med musselskal (semesterskatter, ni vet) och den andra är en sådan här. (länk) och (länk)
.

Brev från balkongen

.
Hej bloggen!
Jag ville bara säga att jag sitter barfota på balkongen och läser lite andra bloggar. Snart ska jag gå och handla mat för att bjuda två ladies på middag/plock, måste bara sitta här och njuta ett tag till.
Du, vet du? Trall var nog det här årets bästa köp.
Puss
Sofia

Djälulens påfund

.
Nakcspärr. Det är väl djävulens påfund? när det strålar av 10 000 knivhugg när man rör sig för långt (och när för långt är 1 cm). Från skulderblad till bakhuvud, på vänster sida. Vänster. Jag är vänsterhänt. Tanken på att jag snart måste cykla till skolan, med tung väska och allt. Fyfan. Jag har på känn att det här blir en jobbig dag.
.
Grannen i Beck?
.

BALKONGEN!

Ni vet alla dessa i övrigt ljuvliga 60-tals lägenheter, med köken, med tusentals dörrar, vinklar och vrår. De tenderar att ha sådana här balkongen. Plåträcke och betonggolv. Funktionellt. Fast där säger jag nej. Funktionen på en balkong är för mig att mysa, och försök att mysa på ett betonggolv, stört omöjligt. Jag tänkte ju lägga mattor på, men kände tillslut att nu jävlar drar jag kortet och blundar (obs, jag är inte ett lyxfällanfall, jag försäkrar er om att jag har koll på min ekonomi), och det gjorde jag väl rätt i?
Tyvärr var jag tvungen att redigera skiten ur bilderna då det var för dåligt ljus ute, så trallen är inte orange, utan vackert (typ) teakfärgad.

Gratisläsning, fast mest tittning

.
Jag bläddrade just igenom House Doctors sommarkatalog. Det kan man göra online. Gratis. Här. Lätt mer värt än en dyr tidning. Tada! I just saved you 70 spänn!
.
Bilderna är skärmdumpar från min läsning, jag orkade inte redigera bort det grå. Fredagsslö.

Saknaden

.
Det var då en jävla flängande på oss. Nu är det Ch som åker till Italien för att jobba i 9 dagar. 9 dagar. Igår hade vi varit tillsammans i 28 månader. Vi blev tillsammans i januari 2010. Tre bilder från då:
.
Vi tar spontankort 2010
.

Första gången jag röstade i riksdagsvalet var du med och tog det här kortet på mig.
.

2010 åkte vi till din familj och var med när din gudson döptes.
.


Lite såhär vill jag ha balkongen

.
Jag har klurat vidare på balkongen, och lite såhär vill jag ha det. Trallen blev bortprioriterad, och istället får det bli kitchiga mattor som täcker det kalla golvet. Och så har jag tjärat ner mig i ett stort, lågt, runt zinkbord. Utöver det vill jag ha levande ljus, ljuslyktor, plädar och ett gäng skitsnackande vänner.
.
Saker från Granit, Ikea, Lagerhaus, Åhlens och Rusta.
.

Jag kommer inte på någon rubrik, vill bara äta sparris.

.
Jag dregglade just lite. Betjänt 1! Torka mitt dreggel. Betjänt 2! Ge mig sparris med flingsalt, smör och citron, NU!
.
Bilden är från livethemma
.

Tankar om kläder och kläder

.
Igår och idag har jag gått på stan för att äntligen köpa vårkläder (verkligen äntligen, har väntat i 1.5 månad). Så vad händer? Jag kränger på mig kläder av alla dess slag i svettiga provrum tills håret står på ända och jag känner mig ful fulare fulast. Nöjet är som bortblåst och allt jag fick med mig hem var två känslor, obehag och missnöje. Nu har jag kollat lite på trygga internet och tänker att kanske lite såhär:
.
Ps. självklart bär jag det till tighta byxor och vita converse, haha.
.

Vad gör du nuförtiden? Varför hör du aldrig av dig?

.
När jag började blogga så lovade jag att aldrig ursäkta mig själv om jag av någon anledning inte bloggade. Så detta är ingen ursäkt, utan kanske en förklaring. Grejen är att såhär års så lever jag så mycket i verkliga livet att behovet av att leva på internet minskar. Se bara!
.
.

RSS 2.0