Jag skriver av mig mina tankar om yta och wt


Jag sitter på tåget mot Stockholm och vill liksom be om ursäkt för min uppenbarelse. Rätt slitna kläder, inget smink och ytterst vardagligt hår. Tänker att jag känner mig white trash.

Först tänker jag på alla sätt jag kam gaska upp mig. Köpa nya kläder, sminka mig fräsch och pigg, eller kanske en märkesväska?

Sen känner jag bara STOPP! Bromsen i! Känn efter nu!
Vad spelar det för roll?

Min vardagliga uppenbarelse förolämpar ingen. Såhär är och ser en människa ut. Det är ett pendeltåg, ingen jävla röd matta!

Så jag kanske borde öva mig i wt. För att avdramatisera och få perspektiv. Exempel:

#femdagars fett hår, utan mössa eller torrahampo.
#tandkräms(eller annan) fläck på tröjan.
#prata intimsnack offentligt.
#prata med folk man inte känner.
#prata med sig själv (händer dock ibland)

Nej men allvarligt. Oavsett vad måste jag lära mig att även när jag är mitt sunkiga, vanliga, opiffade jag så är jag fortfarande jag.

Jag är jag, inte min yta.

Sen har vi det här med att jag (uppenbarligen) ser ner på människor som man kan kalla white trash. Lågavlönade, vardagliga, oglamourösa, vanliga jävla människor. Sånna som jag, sånna som du. Inte okej människosyn. Var är respekten och vördnaden för människor Sofia?

Var är respekten och vördnaden för dig själv?


Gardintyg

 
Vi har renoverat köket här hemma och det mesta är på plats, men såklart är det vissa saker som fattas. Gardiner tillexempel, det fattas. Jag vill ha en kappa med organiskt mönster i rosa, cerise eller orange. här är lite tygförslag från min sida:
 
 

 
 
 
Översta bilden är ett Lisa Begtsson tyg, den andra från Svenskt Tenn och resten från Olssons tyger. 
 
Ingen av de här känns helt hundra, så min fråga till dig är om du sett något fint tyg, eller rentav en färdig gardin som klassar in på beskrivningen? 
 
 
 

Vad törs vi tro, om sisådär två månader?

 
Idag när jag gick hem från jobbet kände jag den för första gången. Den där känslan av att det faktiskt, trots allt, kommer att bli vår någon gång. Bara den påminnelsen gjorde mig så glad att jag tog en omväg hem. Denna blytunga trötthet har ett slut! Hurra!
 

Vitt

 
Slutligen, ett inlägg med bilder som sorteras som vitt, och det var nog den sista inspirationsdöden för den här gången. (Fast vitt är lite lurigt, för i de här bilderna är det det ickevita jag gillar mest. Den turkosa bordsskivan, dalahästarna på väggen och sänggaveln, dock vit, men ändå inte...) Här hittar du det gröna och det gula inlägget.
 
 
 
 
 
Alla bilder kommer från husochhem.se
 
 

Om jag är röd under näsan?

 
Alltså det här med att jag kände desperation när jag trodde att snytisarna var slut när jag stod och grävde i skafferiet, för att sedan (obs. högt) säga "jodå" när jag slöt näven kring det näst sista paketet. Jag har alltså snutit upp 8 paket (alltså 80 näsdukar) sen i lördags. Härligt hörrni, härligt!
 
(Roligt 1: Desperationen. Roligt 2: Jodå. Roligt 3: 80 näsdukar)
 

Grönt

 
Hus och hem alltså, ett inlägg räcker inte. Inspirationsdöden på temat grönt. (Ett likadant inlägg fast med gult finns här).
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder kommer från husochhem.se
 

Turkiet

 
I sommar ska jag och Ch åka till Turkiet. 12 dagar ska vi fördela på tre resemål: några dagar i grottstaden Göreme i Kappadokuen, centrala Turkiet, några dagar i Istanbul och några dagar på obestämd badort. Om jag smäller av av längtan? Ja. 
 
 
 
Nu vill jag såklart ha tips. Jag älskar mat, marknader, arkitektur, och härliga bad. Så: 
Har du varit i Turkiet? Vad får jag inte missa? Vad bör jag undvika?
Vilka delar av Istanbul är bästa att bo/äta/shoppa i?
Var badar man bäst i Turkiet (görna nära Istanbul)?
 
 

Gult

 
Jag surfade lite på hus och hems hemsida och det finns ju så mycket snygga bilder så man dör. Inspirationsdöden. Här kommer första inlägget. Gult. 
 
 
 
 
Alla bilder är från husochhem.se
 
 

Konsten att inte dö varje gång man gör bort sig

Jag är en sån person som gör rätt mycket pinsamma grejer. Ibland blir jag pionröd i ansiktet och ibland skrattar jag ihjäl mig över hur kul det är (för att sen bli pionröd i ansiktet när ingen annan skrattar).
 
Pinsamma exempel ur mitt liv:
 
# När jag under min evighetsförkylning (den som varat de 4 månader jag jobbat på förskola) skulle lirka upp något ur väskan för att snyta mig i under ett planeringsmöte. Det pinsamma? Jag snöt mig i smutsiga spetstrosor. Inför hela kollegiet. 
 
# När jag behövde bajsa på jobbet, och av artighet valde toaletten innanför konferensrummet. Satt och gjorde mitt för att sedan komma ut till fullsatt, pågående konferens. 
 
# När jag på ett tråkigt möte på en av mina praktikskolor tappade fokus och började klappa mitt armhår (ni vet, så det ska ligga slätt utmed armen) för att sedan märka att det blivit helt tyst. När jag tittar upp tittar alla på och och rektorn säger "jaha, då kan vi fortsätta igen".
 
 
Jag har iallafall utarbetat en strategi för att inte avlida och få en törn i självkänslan varje gång detta händer. Det är att tänka att man är Bridget Jones. För hon gör också sånt där, blir full och fulsjunger, kommer i fel kläder (ingen underdrift) och säger före hon tänker, och man älskar ju henne, eller hur? 
 
 

Den totala äckelkänslan

 
Föreställ dig detta: Jag sitter och läser bok efter bok efter bok. Barnen på avdelningen sitter brevid mig, på rybbstädet bakom mig och i mitt knä. Supermysigt! Fram till dess att jag upptäcker att barnet som jag har i knät har huvudet fullt med gnetter. 
 
Nu sitter jag hemma och kliar mig i huvudet (gode gud, säg att det är placebo) och väntar på att sambon kommer hem så man kan få sig en luskamning.

Girls

 
"What's better than bathing a pig?"
 
"Re the threesome, I have enough trouble focusing where to place my attention on one person's body."
 
"I walked into the bathroom the other day and he was sitting there and taking a s**t and drinking milk at the same time."
 
"He does sort of look like the original man."
 
"God I love coke, it's like a f**king therapy session."
 
"Why don't you lay this thing down, flip it, and reverse it because I don't think it's very nice."
 
"I'm an individual and I feel how I feel when I feel it."
 

Första beskrivningen jag hörde av Girls var en liknelse till SATC, och ja, det är fyra tjejer i new york och det handlar om relationer, men där vill jag sätta punkt för den liknelsen. Girls är Enkelt, kul och smart med hög igenkänningsfaktor. Har du sett det?
 
 
 
 
 
 

Krokusar

 
Nu har vi gått in i februari och därmed är årets värsta månad över. Dessvärre tycker jag att både februari och mars (eller ja, beroende på när påsken kommer) är riktigt tunga också. Men, jo! Julen är slut (tog det lång tid för er med att bli av med allt julpynt?), januari är slut och någonstans där borta lurar ändå en vår, jag börjar kunna tro på det. Så jag köpte krokusar idag. En kruka som jag med våld delade mitt itu och spred ut i köket.
 
 
Köket som vi dessutom renoverat de senaste tre veckorna, fast luckorna har inte kommit än så det ser inte så fint ut som det faktiskt är, eller som man säger, helheten har inte tagit form. 
 
 
 
Men krokusar är fint även om det är luckfritt och rätt vardagsstökigt i ett kök. 
 

What a handsome face --> Var det han som fes?

Ni vet det där husmorstipset att vattna sina blommor med kokvattnet från ägg eller grönsaker istället för köpt näring. I teorin tycker jag: Åh va bra, älskar att använda sånt man annars kastar, och älskar att slippa köpa saker. I praktiken tycker jag: Fy fan va otrevlig att komma hem till den totala pruttstanken.
 
Mvh
Hon som vattnade blommor med broccolivatten. 

Det handlar om kläder, igen.

 
Alltså jag jobbar ju med barn. Kläderna slits. Det är målarfärg och smör och mjölk och banan (på riktigt, en dag var det en 1åring som rullade en skalad banan längs hela mitt lår, en fredag, när jag skulle ut efter jobbet). Därför får min vision om att skippa HM och Gina och annat billigt skit vänta lite. 
 
Det här stycket kan jag också inleda med "alltså jag jobbar ju med barn". För jag tycker att det känns så tråkigt att matcha grått med svart när man umgås med 20 personer som matchar rosa med grönt och blått med rött, och orange. 
 
Så billigt, fint och skönt (om klädernas komfort skulle jag kunna skriva ett tredje stycke som också får inledas med "alltså jag jobbar ju med barn"), kanske lite såhär:
 
Fast sen så tänker jag att comfygirl-stilen också kan vara snyggt, lite såhär:
 
Fast såklart med håret i knut, as always. 

Ge mä!

 
När jag ser på tv, när jag surfar, när jag har duschat, när jag inte har duschat, när jag ska gå och handla, när jag är sjuk, när jag är frisk, när jag är bakis, när jag är trött, när jag sover, när jag sover över hos någon, när jag vill ha något skönt och varmt under mina kläder. Alltså allvarligt talat, jag ser knappt en enda situation då jag inte kan ha på mig denna:
 
 
Den kommer från Svea och jag hittade den på zoovillages rea. GE MÄ!!

RSS 2.0