Semester

Jag åkte ut till landet, lämnade datorn och har mest gjort sånthär:


Juni

Nu kategori på bloggen! Månadsresumé. Först ut är juni!
 

I början av juni så var jag på en överraskningsfest då jag hade på mig en ärtgrön långkjol och kände mig supersnygg. Jag gick också och kollade på armband i Gamla stan, för att sedan gå på Skansen där det var dramatiskt väder. På vardagarna så jobbade jag på bygget, och en dag så gick jag och hörde min brors presentation, då han tog examen. 


Senare så var jag på 25-års fest där vi mitt i middagen såg på fotboll utomhus. Jag var även finklädd när min pappa hade 50-års fest. I bilen på väg hem från jobbet brukade jag ha hans (pappas) solglaögon. Som alltid på sommaren åt jag mycket sallad. Jag hittade dessutom en ny favoritpromenad hos mina föräldrar. Och det var kallt, jag hade höstjackan och stora sjalen på. 


jobbet så beundrade vi Marockanska golvplattor. Jag badade i sjön och hittade en nyckelpiga. Jag fortsatte gå min nya favoritpromenad. På midsommar, som var fantastisk med mat och vin och vänner och bekanta var jag extra kär i Ch som dagen efter åkte till Italien i två veckor. Då åkte jag ut till landet och vi lagade middag i Muurikkan

I slutet av Juni var det fortsatt dramatiskt väder. En dag var jag med mina bästa kompisar och hade picnic för att sedan gå ut. Dagen efter var det soffläge hela dagen. Jag trivdes ännu bättre på jobbet, men efter fem veckor så var det färdigjobbat. Det firades (sörjdes) med en öl. När semestern skulle firas med kaffe och tidningar kom regnet
 
 
 
 

Vad ska du bli när du blir stor?

Jag har alltid jobbat. Jobbat extra, jobbat på sommaren. Ni vet. Sen sommaren då jag var 15. Jag har jobbat på lager, i reception, i pub, på tivoli, på fabrik, på skola etc. Inget fick mig att fastna så som jag fastnade för att jobba på högstadiet, vilket gjorde att jag bestämde mig för att bli lärare. 
 
Nu har jag pluggat sedan hösten 2008, varav 6 terminer på min lärarutbildning, och har under våren börjat känna att jag har valt bort så mycket, så många yrken. I och med att det var självklart för mig att bli lärare så reflekterade jag aldrig helhjärtat över de yrkeskategorier jag valde bort. Detta i kombination med CSN-skulder och trötthet på plugget har lett till en ganska stor oro. 
 
Därför har jag bestämt mig för att ta studieuppehåll i höst. Målet med hösten är att jobba med så ovana och nya saker som möjligt. Jag började denna "prova på nytt"-period med att jobba 5 veckor som byggarbetare. jag har bara ett ord att säga om det, KUL! Jävligt kul. (Det svärs otroligt mycket på ett bygge). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ps. Ni hör väl av er om ni får nys om lediga jobb i Uppsala? 

RSS 2.0