Mina intressen

Jag hittade detta inlägg i mitt utkast, ett inlägg om mina intressen. Jag gillar tanken på att säta fingret på vad man själv gillar. Dels för de där lustlösa dagarna, dels för att jag tror att det är självutvecklande. Det är också något tillfredställande med att ha haft detta inlägg att fila på, för jag kommer på fler och fler intressen. (Idén kommer ursprungligen från Ulrika).
 
Estetik, ja detta får bli en ganska bred rubrik. Här ryms ett inredningsintresse, ett hemslöjdsintresse, ett renoveringsintresse blandat med ett uppskattande öga för vackra saker och fotografi (dock tilltalas jag tusen gånger mer av grova mobilbilder än överexponerade porträtt med systemkamera).
 
Mat, både matlagning, att äta god mat och att prova nya rätter/ingredienser/smaker. Jag älskar att bjuda hem vänner och familj på middag och tänka ut någonting gott som passar ihop. Det bor nog en feeder i mig, och jag ångrar bittert att jag hånat både min mormor och min mamma för att de gött personerna i deras närhet. 
 
Odling, sen jag flyttade till lägenhet med balkong så har mitt intresse för odling ökat, jag odlar både fröer och sticklingar, inomhus och utomhus. 
 
Feminism, det engagerar mig. När jag träffade Nina för hundra år sen frågade hon mig varför jag var feminist. Jag kunde inte svara, sa något i stil med att det är jag, sån jag är. Sen hörde jag svaret från Jonas Gardell, för att alternativet är att vara en idiot. 
 
Färger också! Alltså jag har en mapp på datorn som heter Färgkombinationer. Jag älskar när det skär sig lite, orange och cerise (som i min header) eller ärtgrönt och turkost, eller snorgult mot dimblått. Sen behöver inte färgen sitta på mer än min näthinna för att jag ska få feeling.
 
Natur, jag gillar att vara i naturen. Det tog mig många år att komma hit. Först satt minnena av en gympa-majje som vi med all rätt kallade Hitler kvar för starkt. Sen har jag ju lite ångest som tyvärr har kopplats till djur (inte alla djur, men kryp, sälar och björnar). Men som sagt, nu är det någotlunda vatten under broarna och jag gillar naturen. Ge mig ett hav, en skog eller ett rapsfält. Jag andas i själen! (och ps. jag älskar David Attenborough)
 
Loppis, jag gillar gamla saker. Dels för att det fanns saker förut som liksom inte finns så mycket nu, köttkvarnar, tamburmajorer och små grisar att lägga smörkniven på (på riktigt, jag har en sån). Det är fint för miljön, och för själen. Och icke att förglömma, känslan av skattjakt.
 
 

Kommentarer
Postat av: saralovisa

Alltså du och jag soulmate.
Här är det som om jag skrivit sakerna själv.
Amen!

2013-10-09 @ 12:23:50
URL: http://saralovisa.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0