Om alkohol

.

Underbaraclara skrev idag om en vit (alltså nykter) jul i barns sällskap, heja säger jag. Hon hänvisade till en debattartikel av Ann Söderlund o Sanna Lundell, den vet jag dock inte om jag ställer mig helt bakom. Tycker att de beskyller mammorna för att de alltmer dricker som papporna utan o klaga på papporna som i de flesta fall är de som dricker fel. Som alltid är mannen o mannens agerande ideal.

.

Hur som helst så ska jag dricka ikväll för första gången på 3.5 månader (uppehållet var pga. medicinering). Jag uppmanar alla att någon gång prova att vara nykter i ett berusat sällskap. För sanningen är att man blir jävligt pinsam, ful o i många fall odräglig på fyllan. Jag brukar reflektera över alkohol, o hur den i många fall är en självklarhet (se bara på Nyhetsmorgon eller Efter tio på tv4). Jag säger inte att alternativen är alkoholist eller nykterist, frågan är bara hur många nyktra fester man varit på i förhållande till hur många onyktra.

.

Diskussionen om alkohol o barn tänker jag inte ge mig in på, för det tycker jag är en diskussion för sig. Nej jag pratar till andra unga vuxna, som förväntas dricka och som är pussys om de tackar nej till en shot.

.

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0