Löpningen då?

.
Jag känner att jag vill skriva några ord om hur det går med löpträningen. På Fårö har mitt schema varit: 8.30, cykla en halvmil till mitt analysområde, gå i terräng där till 16 då vi cyklade en halvmil hem igen. Sedan plugga till 21.30. Så jag har inte haft tid att springa där, eller jo, en gång. På morgonen. Jag ville kräkas och dö. Typ så.
.
Men mentalt så känns det här med löpning inte lika avlägset. Kanske var det då Frida (världens mest positiva tjej som jag är kompis med och som ska bli idrottslärare) sa att jag hade löparkropp. Jag menar, om ett proffs säger att jag har det, då måste det ju vara naturligt. Eller?
Nu ska jag iallafall ut och springa direkt när jag har startat min tvätt. Återkommer om hur överjävligt det var.

Edit: Det var jobbigt, men ingen blodsmak. FRAMSTEG.

Mina 10 dagar på Fårö

.
Oh my, vart ska jag börja? I 10 dagar har jag varit på Fårö och gjort geografiskt analysarbete. Jag har kissat i skogen, haft underställ och Gore-tex byxor, klättrat över stenmurar och sett lamm födas. Jag finner inga ord för hur det varit, heller inga ord för hur det känns att sitta hemma och ha egentid. Vi har nämligen haft ute-arbete 8.30-16, och sedan kvällsarbete till 21.30, i tio dagar, alltså inte så mycket egentid. Jag får låta bilderna tala.
.
Dag 1, vanliga kläder, står vid utflödet vid Lummelundagrottorna.

En rauk. Fråga mig och jag vet allt om varför de finns och hur de uppkom.

Ont-i-hjärtat-vackert.


Fler rauk-formationer.

Strandfynd.

Helt nya.


Resemarathonet

.
Håll i dig: På skärtorsdagen åkte Ch till Örebro och jag till skärgården. Sedan på Påskafton kom ch till skärgården. På måndagen åkte Ch till Tallin och jag till Stockholm. På tisdagen åkte jag till Uppsala. Sen blev det fredag den 13e och jag åkte till Torekov. På söndagen kom  Ch hem till Uppsala. Jag kommer till Uppsala natten mellan söndag och måndag för att på måndag morgon klockan 07.00 åka till Fårö i 10 dagar. Så Från och med idag (tidsinställt inlägg) till den 26e är jag på Fårö. Gissa om jag saknar min lover?

Resemarathonet

.
Håll i dig: På skärtorsdagen åkte Ch till Örebro och jag till skärgården. Sedan på Påskafton kom ch till skärgården. På måndagen åkte Ch till Tallin och jag till Stockholm. På tisdagen åkte jag till Uppsala. Sen blev det fredag den 13e och jag åkte till Torekov. På söndagen kom  Ch hem till Uppsala. Jag kommer till Uppsala natten mellan söndag och måndag för att på måndag morgon klockan 07.00 åka till Fårö i 10 dagar. Så Från och med idag (tidsinställt inlägg) till den 26e är jag på Fårö. Gissa om jag saknar min lover?

Torekov

.
Idag ska jag åka till Torekov. Tillsammans med 13 av de allra bästa ska jag gå längs havet, ta årets första grill, dricka vin och kanske, bara kanske ta årets första dopp i havet. Jag älskar havet. Jag längtar efter att imorgon bitti smyga och väcka de av mina som jag vet är morgonpigga för att strosa i tångdoften. Åh, vad jag längtar!
.
Tre från senast jag var i Torekov, Juli 2011.

Balkongen

.
Jag har en balkong. En stor balkong, 3.2 x 1.5 meter för att vara exakt. Idag tömde jag den på skit och insåg att den är alldeles förskräckligt tom med ett iskallt, skitigt betongolv. Tanken är att den ska piffat med trall, en hemmabyggd ligga-och-sola-bland-kuddar-alternativt-sitta-som-fåglar-på-rad-på-fest-bänk, kuddar till bänken, ett bord till de blå stolarna, gärna en sån där lutande bokhylla som man kan ha växterna i. På tal om växterna! Chili, timjan, basilika, rosmarin, lavendel, tomater, oregano... Jag drömmer vidare och är så förbannat trött på att behöva vända och vrida på varenda tjugolapp. Men fan, jag ska nog få till det, på mitt sätt!
.
.

Ba! Varför har inte jag såna?!

.
Ibland blir saker så självklara. Dimman lättar, knutarna knyter upp sig själva, när man hittar trä som ser ut som stenar som helt klart skulle göra mig till en bättre människa. Liksom då.
.
.
Härifrån via henne.
.

Grönt är skönt

.
Nästa 25e ska jag köpa lite vår/sommar kläder, kanske den här sköna, gröna? (för att bli en skön, grön, böna)
.
.

Löprunda 1.

.
Träningen inför vårruset har börjat! Jag var just ute och sprang min första runda. (Observera det ironiska i detta, jag springer nämligen inte. Inte ens om jag håller på att missa bussen. Eller ens flyget).
.
När jag var ute och sprang (lufsade runt som en svettig grottmänniska) tänkte jag att någon annan kanske också vill springa vårruset? Det hålls i 16 städer, är 5 km långt och äger rum slutet av maj, kolla upp det! Jag skulle tycka det var kul med en virtuell träningskompis (eller flera) och tänkte, liksom min mamma, pappa, syster och sambo att det ju vore kul. Så, vill du vara med? En liten morot är den där frukostpåsen man får om man är 6 personer, den har jag siktet inställt på.
.
Nu lite siffror om min lilla runda: Jag sprang 3.70 kilometer på 26 minuter och 52 sekunder, genomsnittstakten var 7.16  minuter per km (alla coola siffror är från runkeeper). Efteråt skulle jag göra plankan, men var så trött att jag föll ihop. Efter två (TVÅ) sekunder. Så då gjorde jag lite situps och andra övningar som man minns sen nazi-gympan på högstadiet. Sen stretchade jag. Allt som allt tog det 38 minuter, det har jag fan tid med. Åter till mina resultat, 7.16 min/km, INTE ILLA VA?!
.
Mulet och regnigt, men det var nog bara tur, annars hade jag nog svimmat av värmeslag.
.

Påsk är mitt nyår!

.
I påsk har jag ätit ca 2 kilo godis, i timmen. Jag har inte rört mig särskillt mycket. Druckit en del, ätit ännu mer. Och så har jag slöat, liksom klivit ur byxorna på plats när det är dags för bingen, diska sen, ja, ni vet. Därför känns det så jävla befriande och peppande att göra rätt för sig nu! Som igår när jag postade det där viktiga brevet. Eller idag när jag är på skolan långt innan jag måste, för att vara vass på seminariet.
.
Men det är inte nog, det värsta hände i den här konversationen i bilen i måndags:
Mamma: Men Maria (min syster) och Sofia, ska inte ni springa vårruset med mig?
Maria: Ja! Kul!
Ch: Ja! Kul! Det är klart du ska!
Pappa: Oj, oj, så kul!
(nu kommer det)
Jag: Ja, så kul! (?)
Ba! Varför sa jag så?! Jag tycker inte det är kul att springa, jag springer aldrig, jag hatar att svettas och får håll VARJE FUCKING DAG jag cyklar hem. Men nu ska jag tydligen springa något jävla lopp, "kul".
.
.
Mvh,
En tjej som gör rätt för sig och är hurtig och präktig.
.

Motvinden

.
Idag har jag haft sån otrolig motvind! Väl valda bitar:
.
Jag hämtade min cykel vid centralstationen och cyklade till skolan imorse (motvind).
Jag hade middbedömt tiden och fick 1,5 timmar håltimme mitt på dagen, trevligt men lite bökigt ändå.
Jag cyklade hem, ösregn och motvind.
Jag kom hem, hämtade viktiga papper och gick och postade dem, motvind.
Jag handlade mat och gick hem, motvind.
Väl hemma var jag ashungrig och skulle göra den snabba maten rödbetor, koktid 45 minuter.
.
Trots alla dessa missöden är jag vid gott humör, sitter i soffan och har badat.
.
Vad är väl ett inlägg utan en bild?
.

Äntligen på väg!

Nu är jag, efter en övning i naturgeografisk landskapsanalys, äntligen på väg mot min efterlängtade påsk! Nu måste bara tåget komma...


Påsklängtan!

.
Jag har alltid gillat påsken, dels för att jag alltid har gillar godis, men också för att man vet att då börjar det bli vår, man får en välbehövlig paus och jo, det där med godiset. Nu spenderar jag dagarna med att tänka snart, snart, och imorgon har jag bara lite plugg till 12, sen åker jag på ledighet till på måndag, SÅ JÄVLA SKÖNT.
.
.

Det här är inget moderepotage

.
Nej, det här är inget moderepotage, utan tre vita och ett svart plagg som jag gillar. Från HM.
.
En gång hade jag ett par mörkblå spetsballerina. Sen dess har jag velat ha nya spetsballerinor, som de här.
Den här väskan vill jag proppfylla med picnic och strand-saker. Det vill jag förresten alltid, proppfylla väskor, ibland tar jag med en extra tröja bara för att få rätt volym i väskan.
I den här blusen så skulle jag känna mig lite som Laleh när hon var med i Så mycket bättre, inte illa.
Sist en klänning som jag ska ha på mig alla dagar efter. till låga converse och solbrillor (fast det har jag nästan aldrig, trivs inte riktigt i solglasögon.)
.

fyra bilder

.
Ända sedan jag kom hem från Egypten har jag levt som i ett vakuum. Jag har varit trött och less. Det var inte så jag ville börja min nya kurs! Men jag låter det bero ett tag till, och under tiden så visar jag nu några helt random bilden. För det är lite så jag kännt mig senaste veckan, malplacé.
.
.

Höjden av trötthet...

.
...Är när man har slutat för dagen men är så jävla trött att man inte orkar cykla hem.
.
.

RSS 2.0