2014, året då det skickades ut rasistisk propaganda till alla hushåll i Sverige

 
Idag fick jag SDs rasistiska propaganda hem i brevlådan. Det har skickats till samtliga hushåll i Sverige. Jag går runt hemma med gråten i halsen och förtvivlan i bröstet.
 
Jag känner mig så fruktansvärt liten, så fruktansvärt maktlös, när jag inser att jag lever i ett samhälle där det fins rasister. 
 
 
 
Jag gick in på SDs hemsida för att läsa på lite, för att bättre kunna ta diskussioner (och jag vill fan ta dem, så ofta jag får chansen). För det är så jag tror att vi stoppar detta hat. Genom argument, samtal och diskussion. (Även fast jag är så jävulens sugen på att förstöra något. Typ en valstuga. Men hat föder hat, och jag tror inte på hat). Hittills har jag hittat
 
# För ett rustat försvar, "Vi vill också att den allmänna värnplikten ska återinföras för att trygga
försvarsmaktens personalförsörjning. Fram till den tid Sverige återfår ett verkligt existensförsvar anser vi också att en paus från medverkande i internationella insatser är nödvändig."
 
# Emot EU, med motiveringen "I vårt Sverige bestämmer det svenska folket"
 
# Och så var det ju det här med invandringen, där är det ord och inga visor (HUR KAN FOLK RÖSTA PÅ DET HÄR PARTIET?!) SD kräver:
  • Kraftigt begränsad asyl- och anhöriginvandring
  • Invandrare bör anpassas till det svenska samhället
  • Slut med avveckling av svenska traditioner med hänsyn till andra kulturer
  • Ökat stöd till kvinnor som lever under religiöst och hedersrelaterat förtryck i Sverige
  • Skärpta krav för svenskt medborgarskap genom bl a språkkrav
  • En extra miljard kronor till flyktinghjälp i närområdena
# Främlignsfientligheten är ju också tätt förnippat med SD, som själva skriver:
"I vår tolkning är begreppet mångkulturalism synonymt med den politiska idén om att det är positivt för ett samhälle att inom sig rymma en mängd olika nationella kulturer, sakna en överordnad majoritetskultur och att aktivt arbeta för att invandrargrupper skall bevara sin ursprungliga kultur och identitet. Huruvida slutmålet med de mångkulturalistiska strävandena är att skapa ett samhälle där alla nationella kulturer upplöses och sammanblandas till en ny gemensam mångkultur eller om det är att särkulturellt samhälle där en mängd vitt skilda nationella kulturer existerar parallellt inom samma stat, är för oss ovidkommande."
 
# Religionsfrihet, ja här börjar det ju bra, men barkar snabbt åt helvete, "

Sverigedemokraterna är ett icke-konfessionellt parti som betraktar religionsfrihet som en naturlig del av det demokratiska samhället.

Vi definierar religionsfriheten som individens rätt att fritt få tro på vilken gud eller vilka gudar man vill utan att för den sakens skull drabbas av negativ särbehandling eller förföljelse. När det kommer till utövandet av religionen måste det dock finnas tydliga begränsningar."

# Jämställdheten, Jag klipper rätt av: 

"Sverigedemokraternas uppfattning är att det existerar medfödda skillnader mellan de flesta män och de flesta kvinnor som går bortom det som kan observeras med blotta ögat. Vi är också av den uppfattningen att de manliga och kvinnliga egenskaperna i många fall kompletterar varandra."

 

Ju mer jag läser på deras hemsida, desto galnare blir jag. Jag är så oerhört stolt över att vara svensk, jag är stolt över Sverige och det svenska folket, jag avgudar den svenska naturen. Men jag är livrädd för att de här rasisterna kommer fortsätta fläcka ner mitt sverige. 

Så jag uppmamar alla att dra av de jävla skygglapparna och förstå att det är ett rasistiskt parti på väg in i riksdagen, låt det för i helvete inte hända! Disskutera, var obekväm, ställ kollegor och släktingar mot väggen, och rösta.

 


Ingen keps.

Jag hade tänkt ut en så fantastisk brygghängs"outfit", men så är kepsen slut. Typiskt. 
 
 

Hur svårt kan det vara?!

 
Kvällen igår fortsatte i kaosets tecken. När klockan slog två gav jag upp och tog lite sömnedicin, vilket är effektivt, men jag hatar det. Blir jätte"bakis" av att ta, och får så himla svårt att vakna. Detta ledde till att jag sov till tolv och vaknade på fel sida, som det alltid blir.
 
MEN! Det jag skulle skriva var att jag vände dagen. Åt en snabb frulle och gick ut och sprang! Årspremiär! Alltså jag älskar att springa. Däremot så glömmer jag det så fort jag sprungit klart, så nästa gång det är dags så skiter jag i det, eller skjuter på det i tre veckor. Så snälla Sofia, kom ihåg att du gillar att springa, hur svårt kan det vara?
 
 

John Blund, kom hit för i helvete

Nu är det rörelse i livet igen, nytt jobb och nya rutiner väntar. Osäker framtid. Och jag reagerar som jag brukar, vakna nätter. Det är så himla frustrerande att vara klarvaken och dödstrött på samma gång, man kan tycka att det vore omöjligt. Lite som när man är törstig och kissnödig samtidigt. 
 
Blir fan förbannad, gick och la mig för tre timmar sen. TRE! Det är drygt en tredjedel av denna söm. Och när inte jag får min sömn, så blir jag en riktig tröttmössa. Jag blir ofokuserad, tänker långsamt och allmänt ja, trött. Se bara! Stänger ögonen så fort jag får chansen.
 
Så nu har jag suttit och kollat på pinterest efter sömnbilder, hittade en sanning
En bild på vad jag längtar efter, men så fort jag lägger mig så börjar cirkusen i hjärnan igen
 
Och så en liten målbild, på hur jag vill vara prick just nu (eller eg. för tre timmar sen. Men nu funkar också, jag är inte kräsen)
 
 
 
 

Bröllopskläder, igen

Jag var ju så inställd på byxdress inför sommarens bröllop. Men problemet är att hitta en festfin variant, de flesta är snygga på ett mer lata-sommardagar-sätt. 
 
Den här tycker jag var fin:
Men alltså Asos petite, haha, det kommer bli en skoningslös cameltoe.
 
Så jag blickar mot klänningarna igen, och fastnade för de här, så jag tror att färgskala och formspråk är ganska spikat va?
 
 

Någon annan utgång hade varit otänkbar

 
För första gången i mitt liv la jag en röst i Eurovision. Inte så mycket för att jag bryr mig om vilken låt som vinner, men för att jag vill uppmuntra människor som avviker från normen att synas, att få finnas. För att ge Ryssland fingret för att de ville att tv-bolagen skulle censurera uppträdandet. För att ge utrymme för en ny förebild för våra barn och unga, kanske också för de vuxna. 
 
 
 
 

Right hook, left hook, uppercut, jab.

 
Denna regniga fredag är lite av ett lugn efter en känslostorm. Livet, livet. Det drabbar mig verkligen. Det är inget som pågår med mig i hasorna, eller i hasorna av mig. Jag slås ofta av vilken kraft som finns i livet. Smack och Bang, tjong! 
 
Anyway. Detta lugn efter storm lockar fram en craving på blommor... Rosa, tydligen.
 
 

Fan fan fan

 
Jag fick just mitt svar från Konstfack. Fan. Fan fan fan! Jag kom inte in. Trotts att jag hela perioden försökt hålla huvudet kallt och tänkte att ingen kommer in på första försöket så har jag ändå hoppats. Hoppats för jag vill så jävla gärna! 
 
Men nej. Jag kom inte in. Och det som gör det nästan ännu värre är att det gick så jävla bra. 
 
Jag trodde inte att det skulle gå såhär bra. Jag är på 9e reservplats. Tillräckligt bra för att jag äntligen ska fatta att jag är bra. Jag är bra på det här. Tillräckligt dåligt för att jag inte kommer sitta där med nytt block i augusti. Fan.
 
Förra året sökte 258 personer in, i år vet jag inte. De antog 21 och jag har reserv 9. Jag är 30e bästa. Jag är bättre än de flesta. Trots det svindlande i det så känner jag bara hur jag inte nådde ända fram. 
 
Jag är så fruktansvärt besviken och ledsen att jag snubblat på mållinjen. Helvete. Nu kryper jag in under en sten. 
 
 

Det nervösa skrattet.

Gick nyss in på antagningen för att titta till min ansökan. Fick ett litet hjärtstopp.
 

Kandidatprogrammet Inredningsarkitektur och Möbeldesign

180 högskolepoäng, Konstfack, Stockholm

 117 500 SEK*

705 000 SEK

 
Blev så nervös att jag faktiskt inte kunde minnas om jag var EUmedborgare eller ej. Sen sansade jag mig och kom på att jag är det, hurra! Så nu har jag skrattat hysteriskt ett bra tag.
 
Ps. Står fortfarande handläggning pågår. 

RSS 2.0