Packningshelvete part two

.
Detta rum som i två års tid har kännts för litet känns nu för stort, eller snarare för fullt, sakerna tar aldrig slut! Jag vet då vad jag kommer snacka om ikväll på terapin; packningsångest! (Halvt på skämt, halvt på allvar).
.
.

Packningshelvete

.
Jag vill bara ventliera mig, JAG HATAR ATT FLYTTPACKA! Sen sist har jag endast fått ihop två kartonger, jag hatar det, och jag är sämst på det.
.

Flyttpacka

.
Vill inte ta tjuren vid hornen, eller få tummen ur rumpan, eller rumpan ur vagnen. Vill hellre gå ut i det 15 gradiga solskenet.
.
.

Synd på så fint golv

.
I helgen ska vi byta ut detta vackra golv bara för att tidigare ägare inte brytt sig ett skit. O jag blir så förbannad, för det är så jävla synd på ett så fint golv. Bild 1: Den finaste hörnan, Bild 2: Såhär ser det ut lite var stans.
.
.
.
Ps. Färgstänket är då mitt fel, onödigt med golvpapp i och med att golvet ändå ska bort. snyft.
.

Ett sött bord

.
Fyra Cheeseburgare på Mc D, två kaffe på ett vettigt café, fyra liter mjölk eller ett sött bord. (Det jag försöker säga är att bordet kostade 40 kronor).
.
.

Hej solen, jag har saknat dig!

.
Jag har varit och tittat till lägenheten en sväng, väl där unnade jag min en stunds stekande på balkongen (hej solen, jag har saknat dig). Nu har jag kånkat hem flyttkartonger från Ch, låt oss inviga projekt Packa ihop studentrummet!
.
.

Vårpresent

.
Igår postade jag en liten vårpresent och ett mystiskt brev till min syster. (Det har redan kommit fram, så det är säkert att blogga om). Jag fuskade o köpte ett likadant lack till mig själv också, silver.
.
.

Second hand

.
Idag har jag o Ch lånat bil o hängt på låset på Uppsalas tre största seconhand butiker. 220 kronor räckte till en löpare, två gardiner, 6 djupa tallrikar, ett shotglas (hade 3 sånna sen innan), ett rivjärn, en vitlökspress, en potatisskalare, en stor ungsform (höganäs, man tackar), två små ungsformar och ett litet bord. O folk säger att Ikea är billigt..!
.
.
.
Gardinerna och löparen vi köpte idag, salt och peppar karen med fat har jag visst bloggat om förut (Chs köp). Detta donande ger mig ett lyckorus!
.

Mat

.
Förra veckan gjorde Ch och jag pizza kit med BBQ-smak (lathets tips till alla där ute!), det var så himla gott! Vi hade zuccini o lök på.
.
.
Ps. Såhär perfekt avocado gör mig salig!
.

Jävla lärarprogram!

.

Jag kom just hem från en föreläsning på lärarprogrammet, föreläsningen hette Samverkar hem och (för)skola och skulle bland annat behandla åtgärdsprogram. Jag såg framför mig hur jag äntligen skulle få svar på min frågor, t.ex. så undrar jag:

-finns det någon mall för ett åtgärdsprogram?

-betyder förälderns underskrift på ett åtgärdsprogram någonting eller är det bara en symbolisk handling?

-hur lång tid förväntas arbetet med att utforma, genomföra och utvärdera ett åtgärdsprogram kring en elev ta?

-hur mycket schemalagd tid för arbete med/kring åtgärdsprogram finns?

-vilka juridiska aspekter av ett åtgärdsprogram finns?

.

Efter två timmar så har jag fått lära mig att en elev kan känna sig trängd i ett samtal med föräldrar o lärare, samt att man inte själv ska koka ihop lösningen på problemet. Ännu en gång har lärarprogrammet lyckats erbjuda en föreläsning som istället för att gå igenom grundbultarna talar lite svävande kring innehållet. Såhär uppfattade jag även föreläsningen om betygssättning för några veckor sedan.

.

Jag hade förhoppningar på att lärarprogrammet skulle kunna hjälpa mig att bli den superpedagog jag vill vara, men istället så är det en okej-stämpel, en legitimation på mig, men jag är fortfarande densamma.

.


Lukta gott

.
Okej, det finns inte ens golv på golvet (bara ett trasigt, halvförstört), men visst fan måste det lukta ros i garderoberna! Gammal kökshanduk (med skitful reklam på) o doftpåse från krimskramsaffär blir perfekt!
.
.
.

Räddharen

.
Den här lilla räddharen (jag) har haft hemmaspa, benen är hårfria och insmorda, alla tjugo naglar är målade (rosa tår svarta fingrar) o snart ska håret kammas (halleluja!).
.
.

Målning

.
I helgen har jag, mamma, pappa, david (bror), kristin (brors tjej), maria (syster) o alexandra (kusin) målat min lägenhet. Jag blir alldeles varm i själen när jag inser att jag har så fin familj som ställer upp på sånnt, o dessutom att det blir kul, för det var det, oj vad vi har skrattat! Två bilder, tapeten som var innan (fin men skadad) o jag som målar (haha!).
.
.
.

Statusuppdatering

.
Istället för att äta middag hos en kompis sitter jag hemma o klappar magen. Har haft ont sen lunch, sovit fyra timmar, o nu är jag hungrig/mår illa, har ingen mat, har inte direkt pengar till o gå o köpa något o ju längre jag sitter här, desto surare (hungrigare) blir jag. Ni vet när man liksom har fastnat!
.
.

Gårdagen

.
Åh alltså Åh! Jag är helt förälskad i lägenheten. Vårt lilla isblå 50-tals kök skurades rent och frächt igår. Sakta börjar hyllorna fyllas med våra saker, hjälp! Bara en sån sak som att hänga upp sin egen handduk i städskåpet.
.
.
.
Ps. Är det någon som har några sådanan kryddburkar i glas till under skåpen? Såg ett gäng på blocket som var tokdyra.
.

Äntligen!

.
Idag ska jag hämta nyckeln till jodens bästa lya (min lya). Jag o Ch ska dit vid lunchtid o städa ur köket (att man kan se fram så mycket mot att städa), jag kanske visar bilder sen. Fan va kul för mig!!
.
.

Andra hand är mitt första hand

.
Alltså Örebro, vilken secon hand stad! Gefle, Uppsala Ekeby, Rörstrand och Gustafsberg skymtade både här och där. Men jag följde hjärtat, o detta är lite av det jag köpte:
.
.
.
.
Ps. Assietten på nedersta bilden köpte jag 6 st av, o nu är frågan vad jag ska ha för tallrik till. Är sugen på de här fast i mörkgrått, vi får se, ska titta lite second hand innan jag bestämmer mig. Förslag mottages gärna!
.

Statusuppdatering

.
♥ Jag ska städa, antalet halvfulla väskor/påsar på golvet är just nu 9
♥ På onsdag får jag nycklarna, handlade städgrejer till lägenheten på Ica förut idag, att man kan bli så glad av städgrejer!
♥ Igår år jag Billys till middag, inatt sov jag 13 timmar och imorse vaknade med två nya finnar, det är bara för att jag är 22 år och tonåring
♥ Som morot för röjningen av rummet är att jag ska visa lite av alla fina loppisfynd jag köpte i helgen när jag var i Örebro
.

RSS 2.0