Kantarellsoppa
Ch har plockat hur mycket kantareller som helst, så av en del gjorde jag kantarellsoppa. Jag fräste ganska mycket kantareller med 3 charlottenlökar och 2 vitlöksklyftor i 1 msk olivolja och 2 msk smör. Sedan hällde jag på 1/2-1 dl vitt vin och 1 msk mjöl. När allt hade fräst ihop sig till en sörja hade jag på 1 liter vatten och 3 dl vispgrädde, 2 buljongtärningar, ganska mycket vitpeppar och några droppar tryffelolja. Sedan fick det puttra ca 20 minuter, och någonstans dör så mixade jag hela soppan slät.
Vi åt soppan med smörstekta kantareller (more is more), färsk persilja och vitlöksbröd. De-fucking-licious!
Kommentarer
Postat av: creando
SÅ G-O-T-T!!!!! Älskar att äta kantareller, men är inge vidare på att plocka dem :)
Kramar
Postat av: Cecilia
Gud så gott, nu blev jag hungrig!
Postat av: Anonym
Åh så gott!! Synd att man inte är en svampplockare :(
Postat av: Helena
Vad gott!
Trackback