Om Maud Olofssons arbete med ICWBL

 
Imorse pratade Maud Olofsson om sitt arbete med globalt kvinligt företagande och ledarskap i 4ans nyhetsmorgon (här finns klippet). Jag tycker att hon har några viktiga poänger som förtjänar att lyftas.
 
För det första
Det faktum att många kvinnor idag inte har möjlighet att låna pengar. Utan startkapital, inget företag. Så för det första alltså, gör det möjligt för kvinnor att låna pengar. Olofsson menar att kvinligt företagande i utvecklingslänger kan vara nyckeln till utveckling då kvinnor i större grad än män prioriterar sina barns utbildning. 
 
För det andra
Införandet av gyllene regler för hur kvinnor ska bete sig gentemot varandra, alltså strategiskt och organiserat lyfta kvinnor. Det är dags att kvinnor lyfter varandra och delar ut ryggdunkar i samma utsträckning som män. Olofsson menar att man i ett tal ska nämna andra kvinnor för att visa på att de finns. (Detta försöker jag anamma i bloggen genom att tipsa om kvinliga inspirationer, musikartister eller annat. Inte för att det inte finns manliga motsvarigheter, utan för att ge kvinnor mer rum).
 
För det tredje
Betydelsen av kläder. Peter Jihde avslutar (såklart) intervjun med att fråga Olofsson om hennes kläder (vilka män i samma position får den frågan?), varpå hon svarar att hennes färgstarka kläder är ett strategiskt val. I och med att hon verkar i en mansdominerad sfär skulle hon bli en i mängden om hon bar svart/grått. En röd kappa drar ögonen till sig och på så vis noterar folk att det finns kvinnor i mansdominerade sammanhang. 
 

Kommentarer
Postat av: creando

Bra grejer hon tar upp, Olofsson. Jag gillar henne, oftast :) Det här med ryggdunkar är den stora skillnaden i bloggvärlden, jämfört med världen utanför. Det är antagligen därför som så många kvinnor har lyft och provat sin vingar som egna efter att ha bloggat ett tag. Gillart!

Kramar

Svar: Jag vet, brukar också tänka på det, att bloggvärlden är ett världsomspännande kvinnligt forum, delvis därför jag vill vara med.
Kram
Sofia

2012-09-26 @ 17:36:16
URL: http://creando-kicki.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0